ΣΟΡΜΠΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

ΣΟΡΜΠΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ 

Αγαπημένοι μου!

Το καλοκαιράκι καταφθάνει φουριόζο και μας φέρνει από νωρίς υψηλές θερμοκρασίες! Έτσι κι εγώ ξεκίνησα και φέτος να φτιάχνω τα παγωτά μου κάνοντας διάφορες δοκιμές, ετοιμάζοντας δροσερά γλυκίσματα. 

Για σήμερα σας έχω ένα υγιεινό σορμπέ, με φρέσκες φράουλες και μάλιστα χωρίς ζάχαρη ιδανικό για παιδιά μιας που δεν περιέχει χρωστικές και τεχνητά αρώματα!

Διαβάστε ως το τέλος το άρθρο για να δείτε πως θα μετατρέψετε αυτό το δροσιστικό σορμπέ σε ένα απολαυστικό ρόφημα χωρίς αλκοόλ! 


Βασική προϋπόθεση για να φτιάξουμε αυτή τη συνταγή είναι να έχουμε πολυκόφτη που να μπορεί να θρυμματίσει πάγο και πολύ σκληρές τροφές.



Υλικά: 

  • 500γρ. ώριμες φράουλες 
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι ανθέων 
  • χυμός από 1 μικρό λεμόνι 


Διαδικασία:

  • Βάζουμε τις φράουλες σε ένα μπολ με μπόλικο νερό για 1 ωρίτσα ανακατεύοντας με τα χέρια ενδιάμεσα. Έπειτα σουρώνουμε τις φράουλες και τις στεγνώνουμε καλά με μια πετσέτα ή απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομματάκια και τις απλώνουμε μέσα σε ένα τάπερ. Κλείνουμε με καπάκι και βάζουμε τις φράουλες στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν εντελώς  (περίπου 5 ώρες).
  • Αφού παγώσουν καλά οι φράουλες τις μεταφέρουμε μέσα σε σακούλα τροφίμων, κλείνουμε και θρυμματίζουμε με ένα κοπανάκι από γουδί ή την άκρη ενός πλάστη έτσι ώστε να διαχωριστούν στην περίπτωση που έχει δημιουργηθεί πάγος κι έχουν κολλήσει μεταξύ τους.
  • Μεταφέρουμε τις μισές παγωμένες και θρυμματισμένες φράουλες στον πολύ κοφτή μαζί με τη μισή ποσότητα μελιού και τη μισή ποσότητα λεμονιού. Χτυπάμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο, μαζεύοντας με ένα κουτάλι τα πλαϊνά του υλικού όρος το κέντρο ώστε να αναμειχθούν καλά. 
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες με το υπόλοιπο μέλι και το λεμόνι που έμεινε. Ξανά χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά έως ότου γίνει λείο και απαλό.
  • Μεταφέρουμε το σορμπέ φράουλα μέσα σε μεταλλικό σκεύος που κλείνει καλά ή ειδικό τάπερ και βάζουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 4 ώρες.
  • Σερβίρουμε με scoop κι απολαμβάνουμε το σορμπέ φράουλα σκέτο ή με τη γαρνιτούρα της επιλογής σας.


Πρόταση σερβιρίσματος:

Εκτός από παγωτό-σορμπέ μπορούμε να φτιάξουμε ένα πολύ δροσιστικό ρόφημα χωρίς αλκοόλ για το καλοκαίρι ως εξής: Σε ψηλό γυάλινο ποτήρι βάζουμε 2 μπαλίτσες σορμπέ φράουλα μαζί με αναψυκτικό σόδα και μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου! 


Καλή σας απόλαυση!

Φιλικά, 

Μαριφάνη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις