ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΣΑΜΠΛΕ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΣΑΜΠΛΕ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 

Τα βουτήματα δεν πρέπει να λείπουν από το σπίτι κατά τη γνώμη μου. Είναι ο σύντροφος στα πρωινά μας, το κολατσιό των παιδιών μα και ο....γλυκός μεζές στα απογευματινά καφεδάκια..

Με τη λογική αυτή, έφτιαξα κι εγώ αυτά τα ντελικάτα βουτήματα σε στυλ πτι-φουρ που βασίζονται σε μια παλαιότερη αγαπημένη μου συνταγή για μπισκότα σαμπλέ χωρίς κορνέ.


Η διαδικασία είναι πολύ απλή και σε ό.τι αφορά τη ζύμη θα βρείτε τα υλικά εδώ . 

Τα υπόλοιπα βήματα είναι τα εξής: 

  • Φτιάχνουμε τη ζύμη κι αφού γίνει λεία την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. 
  • Σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών και με κουπ πατ κόβουμε τα μπισκότα. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς με αντιστάσεις για 25 λεπτά κι αφού σταθούν τα μεταφέρουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  • Κάνουμε ζεύγη μπισκότων και βάζουμε στο ένα μέρος λίγη μαρμελάδα ροδάκινο ή βερίκοκο ή πραλίνα σοκολάτας. Ενώνουμε μεταξύ τους κι αφήνουμε 10 λεπτά να κολλήσουν. 
  • Λιώνουμε 300γρ. κουβερτούρα μαζί με 1 κουταλάκι σπορέλαιο. Βουτάμε τη μισή πλευρά των γεμιστών μπισκότων και μεταφέρουμε σε αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν, εάν θέλουμε στολίζουμε με τρούφα σοκολάτας. Έπειτα τα φυλάμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς για αρκετές μέρες! 


Είναι φανταστικά αυτά τα μπισκοτάκια! Φτιάξτε τα και απολαύστε τα!


Καλή σας επιτυχία

Φιλικά,

Μαριφάνη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις