ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ


Εύκολα σοκολατάκια με γέμιση φουντουκόκρεμας! Πανεύκολα, νόστιμα και εντυπωσιακά! Πολύ όμορφη ιδέα για δωράκια ή κερασματάκια την περίοδο των Χριστουγέννων! 


Υλικά (οι αναλογίες καθορίζονται με βάση το μέγεθος των θηκών σιλικόνης που θα χρησιμοποιηθούν) 

  • λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κουταλάκι ηλιέλαιο (για κάθε 125γρ. κουβερτούρας)
  • φουντουκόκρεμα ή κρέμα με γεύση bueno
  • πολύχρωμα ζαχαρωτά για τη διακόσμηση 




Διαδικασία: 

  • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα, τη βάζουμε σε μπολ και τη λιώνουμε με το σύστημα μπεν-μαρί. Στο τέλος προσθέτουμε και το ηλιέλαιο να ενωθεί.Γεμίζουμε τις θήκες σιλικόνης μέχρι τα μισά με τη λιωμένη σοκολάτα και την ανεβάζουμε να καλυφθούν τα εσωτερικά τοιχώματα με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού. Βάζουμε στην κατάψυξη για 8 λεπτά να σταθεί η σοκολάτα. Βγάζουμε από την κατάψυξη και γεμίζουμε κάθε μία θήκη με μια μικρή ποσότητα από τη φουντουκόκρεμα. Καλύπτουμε κάθε σοκολατάκι με μια μικρή ποσότητα λιωμένης σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σταθούν τα σοκολατάκια. Ξεφορμάρουμε προσεχτικά. Παίρνουμε ένα-ένα σοκολατάκι και την "καλή" πλευρά του την ακουμπάμε στιγμιαία σε λιωμένη σοκολάτα που έχουμε κρατήσει. Στερεώνουμε πάνω χρωματιστά ζαχαρωτά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Διατηρούμε τα σοκολατάκια εκτός ψυγείου σε μπολ καλυμμένο με μεμβράνη μακριά από εστίες θερμότητας. 

 


Καλή σας επιτυχία

Φιλικά, 

Μαριφάνη 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις