Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 2022 ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ

 Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ 2022


Ένας ακόμη χρόνος συμπληρώνεται, και μαζί του παίρνει όλα του τα αμαρτήματα....

Εύχομαι το νέο έτος να "ξεπλύνει" το γκρίζο κατάλοιπο που έχει μείνει στις ψυχές μας και να μας φέρει πίσω τις καθημερινές αρετές που έχουμε χάσει : ΥΓΕΙΑ-ΧΑΡΑ-ΑΓΚΑΛΙΕΣ-ΑΣΠΑΣΜΟΥΣ-ΓΕΛΙΟ- ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ-ΥΠΟΜΟΝΗ-ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ και ο.τι πραγματικά έχει εξαντληθεί λόγω των δυσμενών καταστάσεων...

Η φετινή βασιλόπιτα - η 11η αυτού του blog - εύχομαι να είναι τυχερή για όλους σας... Να πλημμυρίσει μοσχοβολιά το σπίτι σας και να σας γεμίσει όμορφες αναμνήσεις!

Το φλουρί αφιερωμένο σε όλους σας που εδώ και 10 χρόνια με στηρίζετε και απολαμβάνετε τις συνταγές μου :* 

Καλή χρονιά και -πραγματικά- ευτυχισμένο το 2022!!!





Υλικά για μικρή χάρτινη φόρμα δεντράκι ή μικρό στρογγυλό ταψί 24εκ.

  • 2 αυγά μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 230γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 150ml ηλιέλαιο
  • 150ml γάλα 
  • 150 ml σόδα αναψυκτικό με γεύση πορτοκάλι (σουέπς)
  • 20ml κονιάκ 
  • 1/4 κουτ.γλ. αλάτι
  • 2 βανίλιες 
  • 1/3 κουτ.γλ. κανέλα 
  • 1/3 κουτ.γλ. γαρίφαλο τριμμένο 
  • 1/3 φλιτζ.τσ. κόντιτα πορτοκαλιού 
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 500γρ. φαρίνα που φουσκώνει 


Στην πράξη:

Στο χέρι ή στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε διαδοχικά το λάδι, το αναψυκτικό, το γάλα, το κονιάκ και τα αρωματικά. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε έναν χυλό πυκνό και λείο. Αλευρώνουμε ελαφρώς την κόντιτα και με σπάτουλα την ενώνουμε μέσα στο μείγμα. Δεν ξεχνάμε το φλουρί! 

Βουτυρώνουμε το σκεύος μας κι  αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς με αντιστάσεις για 50 λεπτά ελέγχοντας μετά τα 45 λεπτά το εσωτερικό με μια οδοντογλυφίδα ώστε να κρίνουμε εάν θέλει περαιτέρω  ψήσιμο.

Αφού η βασιλόπιτα ψηθεί την αφήνουμε με το σκεύος της πάνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς. 

Διακοσμούμε με ο.τι υλικά επιθυμούμε!


Καλή σας επιτυχία και...

  🌲Καλή χρονιά με ΥΓΕΙΑ!!!


Σας φιλώ !

Μαριφάνη 










Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις