Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα γάλακτος και γεύση πορτοκάλι

Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα γάλακτος και γεύση πορτοκάλι


Υπέροχη κι εύκολη συνταγή με πρωταγωνιστές το "αχτύπητο δίδυμο" πορτοκάλι και σοκολάτα για κάθε περίσταση! 

Γλυκάκι για όλο το χρόνο με έξυπνα υλικά για να μην χρειάζεται ψήσιμο.. Εύκολα μετατρέπεται σε ατομικά παστάκια ή γλυκό σε ποτήρι! 

Άλλη μια λαχταριστή  πρόταση με την εγγύηση επιτυχίας από τη Μαριφάνη :)



Διαστάσεις ταψιού: 22Χ22 (6 μικρές μερίδες, για μεγαλύτερη ποσότητα πολλαπλασιάζουμε ανάλογα και όλα τα υλικά)



Υλικά για την κρέμα πορτοκαλιού:

  • 250ml χυμός πορτοκαλιού τυποποιημένος 
  • 1/2 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βρασμού με γεύση πορτοκάλι ή 50γρ. απλό κορνφλάουρ 
  • 4 κουτ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1 σταγόνα υγρή βρώσιμη εσάνς πορτοκαλιού ή 1 κάψουλα άρωμα βανίλιας 
  • 250γρ. τυρί μασκαρπόνε 

Για τη βάση:

  • 5 κεκάκια σοκολάτας τύπου 7days χωρισμένα στα δύο
  • 50ml  βραστό νερό που έχουμε διαλύσει 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 καπάκι λικέρ πορτοκαλιού ή απλό κονιάκ 

Για τη γκανάζ σοκολάτας γάλακτος

  • 200γρ. κουβερτούρα σοκολάτας γάλακτος ψιλοκομμένη 
  • 150γρ. γάλα πλήρες 


Στην πράξη:

  • Ετοιμάζουμε την κρέμα πορτοκαλιού: Ανακατεύουμε σε κατσαρόλι εκτός φωτιάς το χυμό με τη ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου ή το κορνφλάουρ, έπειτα βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρή. Με το μίξερ χτυπάμε ελαφρά την κρέμα να μαλακώσει και ενώνουμε το μασκαρπόνε και την εσάνς πορτοκαλιού ή τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε μια λεία κρέμα.
  • Στο ταψάκι μας κάνουμε τη βάση: Βάζουμε τα διαχωρισμένα κεκάκια το ένα δίπλα στο άλλο. Ραντίζουμε με πινέλο το σιρόπι (βραστό νερό με ζάχαρη και λικέρ). Με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού πατάμε ελαφρά τα κεκάκια να πλατύνουν ώστε να μην μείνουν κενά ενδιάμεσα. 
  • Στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω από τη βάση και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να σταθεί. 
  • Γκανάζ σοκολάτας γάλακτος: Βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις αρχίσει να φουσκώνει το κατεβάζουμε κι αμέσως τι ρίχνουμε μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα. Περιμένουμε 5 λεπτά κι ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα δύο υλικά και το μείγμα γίνει λείο. 
  • Επικαλύπτουμε το κρύο γλυκό με τη γκανάζ σιγά-σιγά και βάζουμε ξανά το γλυκό πίσω στο ψυγείο να πήξει καλά. Διακοσμούμε όπως μας αρέσει.

Σερβίρουμε σε κομμάτια.


Καλή σας απόλαυση!

Φιλικά,

Μαριφάνη 









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις