Μους ταψιού με γεύση φράουλα και ζελέ

Μους ταψιού με γεύση φράουλα και ζελέ

Γλυκό ελαφρύ και δροσιστικό! Μους ταψιού με γεύση φράουλα και επικάλυψη ζελέ! Ένα υπέροχο επιδόρπιο-αφρός για τις θερμές μέρες που ξεφεύγει από τα κλασικά -πλην αγαπημένα- γλυκά με κρέμες βρασμού! Απολαυστικότατο μέχρι την τελευταία κουταλιά! 

Εξαιρετική επιλογή και για τούρτα γεννεθλίων! 

Μους ταψιού με γεύση φράουλα

Απολαύστε το...



Υλικά:

Για τη μους:

  • 300ml φυτική κρέμα για σαντιγί (στη χάρτινη συσκευασία)
  • 1 κεσεδάκι επιδόρπιο γιαουρτιού με γεύση φράουλα 
  • 1φακελάκι  φρουί ζελέ με γεύση φράουλα +νερό στην αναλογία που αναγράφει η συσκευασία (εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χυμός αντί νερού τότε επιλέγουμε χυμό φράουλας)
  • 1 κάψουλα άρωμα βανίλιας

Για την επικάλυψη:

  • 1φακελάκι φρουί ζελέ με γεύση φράουλα +νερό στην αναλογία που αναγράφει η συσκευασία 
  • 1 μικρή  κονσέρβα κομπόστα με ανάμεικτα φρούτα ή φρέσκιες φράουλες
  • Επιπλέον θα χρειαστούμε περίπου 10 μπισκότα πτι-μπερ


Στην πράξη:

  • Ετοιμάζουμε τον έναν φάκελο ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να κρυώσει ΟΧΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ.Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα με τη βανίλια μέχρι να αρχίσει να στέκεται, προσθέτουμε το επιδόρπιο γιαουρτιού και σιγά-σιγά το κρύο υγρό του ζελέ. Συνεχίζουμε το χτύπημα ως ότου γίνουν μια απαλή κρέμα. 
  • Στρώνουμε σε ένα μεσαίο πιρέξ τα μπισκότα και από πάνω στρώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα. Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να σφίξει καλά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε και το δεύτερο φάκελο φρουί ζελέ περιμένοντας ξανά να κρυώσει ελαφρά εντός του ψυγείου χωρίς να πήξει.
  • Πάνω από το κρύο γλυκό σκορπάμε τα φρούτα κομπόστας ή τις φρέσκες φράουλες. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το κρύο υγρό του φρουί ζελέ από χαμηλή απόσταση για να μη μας σηκωθεί η μους και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει καλά το ζελέ για 2-3 ώρες ή για όλη τη νύχτα.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!

Σημ. Καθώς η φυτική κρέμα περιέχει μια ποσότητα ζάχαρης δεν απαιτείται η επιπλέον προσθήκη! Παρ' όλα αυτά εάν θέλουμε πολύ γλυκιά γεύση τότε κατά το χτύπημα της μους μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλιά της σούπας άχνη.

(Η συνταγή είναι μια παραλλαγή από αυτήν για ΜΟΥΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ KISS )

Καλή σας επιτυχία!
Φιλικά. Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις