Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια

Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια


Και ποιος δεν αγαπάει την ομελέτα; Όταν μάλιστα δεν απαιτεί ταχυδακτυλουργικά με  τηγάνια στον...αέρα και μια ολόκληρη κουζίνα ανάστατη από τα αυγά που ξεχυλίζουν τότε μιλάμε για την τέλεια περίπτωση.. 

Ομελέτα φούρνου όπως καταλάβατε, λαχταριστή και χορταστική για όλη την οικογένεια! 

Μάθετε πώς την φτιάχνω εγώ και βγαίνει πάντα τέλεια, φουσκωτή και ροδαλή σαν σουφλεδάκι! 

Καταπληκτική για όλες τις ώρες της ημέρας με τα κατάλληλα συνοδευτικά!

Ξεκινάμε..



Υλικά για 3 άτομα:

  • 6 αυγά μεγάλα
  • 140 ml γάλα
  • 10 λευκά μανιταράκια κομμένα σε φέτες
  • 3 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 200γρ αλλαντικά σε κύβους (καπνιστό ζαμπόν/μπέικον/πάριζα κλπ )
  • 150γρ. ρεγκάτο τριμμένο ανακατεμένο με 3 κουτ.σ . τριμμένη παρμεζάνα 
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Στην πράξη:

  • Τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. 
  • Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς καμία λιπαρή ουσία, τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σοταριστούν ώστε να τραβήξουν τα υγρά τους. Έπειτα τα μεταφέρουμε σε πιάτο. Κάνουμε το ίδιο με τα αλλαντικά για να πάρουν λίγο χρώμα (προαιρετικά, εγώ το συνιστώ ειδικά για το μπέικον).
  • Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και αλατοπιπερώνουμε. 
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρεξάκι, βάζουμε ένα στρώμα πατάτες και μετά ενναλάξ τα υλικά σε στρώσεις πασπαλίζοντας ενδιάμεσα ισομερώς τα τυριά. Στο τέλος περιχύνουμε το μείγμα αυγών και ρίχνουμε επιπλέον λίγο ακόμη αλατοπίπερο. 
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να φουσκώσει και ροδίσει η ομελέτα.
  • Περιμένουμε 5 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε σε κομμάτια.


Καλή σας όρεξη

Φιλικά, 

Μαριφάνη



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις