Σου με κρέμα | Cream puffs

Σου με κρέμα | Cream puffs

Αυτά τα γλυκά συννεφάκια "μπουκιές" είναι από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά, αδελφάκια με τα εξίσου αγαπημένα εκλέρ που αποτελούν από τα πιο δημοφιλή και διαχρονικά κεράσματα. 

Κι όμως μπορούμε να τα απολαύσουμε όποτε μας κάνει γούστο, αφού παρασκευάζονται εύκολα στο σπίτι μέσα από μια πολύ ευχάριστα δημιουργική διαδικασία!

Όποτε φτιάχνω αυτή τη συνταγή όλοι ενθουσιάζονται! 

Εξαιρετικό ανάλαφρο επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο γεύμα ολοκληρώνοντάς το με τον πιο απολαυστικό τρόπο! 


Υλικά:

1 δόση σου, για τη συνταγή κλικ εδώ

*Για την κρέμα patisserie:

  • 500ml γάλα (πλήρες ή light)
  • 150ml κρέμα γάλακτος (πλήρης ή light)
  • 220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 κουτ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 αυγό μεσαίο
  • 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 2 τσιμπιές αλάτι
  • 2 κάψουλες εσάνς βανίλια
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

* Προσοχή! Η δόση των σου βγάζει περίπου 40 κομμάτια ενώ η δοσολογία για την κρέμα είναι για γέμισμα 25 σου. 


Στην πράξη:

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το κορν φλάουρ, τις εσάνς και το αλάτι. Ανακατεύουμε με σύρμα και βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Σε μπολ χτυπάμε το αυγό. Μόλις το μείγμα της κατσαρόλας ζεσταθεί κι ενωθεί το ένα υλικό στο άλλο παίρνουμε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού από το υγρό και σιγά-σιγά το ενώνουμε με το χτυπημένο αυγό ανακατεύοντας. Έπειτα ενώνουμε το μείγμα αυγού μέσα στο μείγμα κατσαρόλας. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι η κρέμα να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο κι αφού λιώσει, η κρέμα θα μιάζει λεία. Μεταφέρουμε την κρέμα μέσα σε πιατέλα απλωτά και την καλύπτουμε με ένα κομμάτι διαφανούς μεμβράνης να εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει κρούστα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς. Όταν κρυώσει καλά, την χτυπάμε είτε με μίξερ με το φτερό  είτε με σύρμα να αφρατέψει πάλι,να σπάσουν οι κόμποι και να έχει την αρχική υφή της. Μεταφέρουμε σε κορνέ.
  • Κόβουμε στη μέση τα σου χωρίς να διαχωριστούν από τα καπάκια τους. Γεμίζουμε τα σου με την κρέμα και τα κλείνουμε με τα καπάκια τους. Διατηρούμε στο ψυγείο σε στεγανό σκεύος που δεν απορροφά υγρασία.
  • Λίγο πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με την άχνη κι απολαμβάνουμε!!!!


Σημ. Η κρέμα γίνεται φανταστική από μόνη της, όμως για έξτρα αέρινη υφή χτυπάμε 200γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά μαζί με 1 κουταλιά της σούπας άχνη να γίνουν σαντιγί. Ύστερα ενώνουμε με απαλές κινήσεις την κρύα κρέμα με τη σαντιγί να ενωθούν. Αυτό πρακτικά βολεύει εάν περισσέψουν άδεια σου από τη δόση καθώς έτσι αυξάνεται αυτόματα ο όγκος της κρέμας οπότε και θα φθάσει για 40 κομμάτια κι όχι 25 όπως αναφέρω στη λίστα υλικών, εκτός κι αν φτιάξουμε ακόμη 1/3 δόσης για κρέμα. Η γεύση της κρέμας θα είναι τέλεια και με τους 2 τρόπους! Δεν πασπαλίζουμε με άχνη εάν δεν πρόκειται άμεσα να καταναλώσουμε τα σου γιατί θα νοτίσει. Επιπλέον αντί για άχνη μπορούμε να γλασσάρουμε με καραμέλα. Εάν φτιάξουμε μια γκανάζ σοκολάτας και γαρνίρουμε τα σου μέσα σε μπολ ή πιατέλα τότε έχουμε ένα υπέροχο λαχταριστό προφιτερόλ!!!!


Καλή σας απόλαυση 

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις