Αλμυροί λουκουμάδες με τυρί

Αλμυροί λουκουμάδες με τυρί

Ποιος είπε ότι οι λουκουμάδες είναι πάντοτε γλυκείς; Κι όμως με λίγο χυλό και τυρί μπορείτε να έχετε στο πιάτο σας ένα νόστιμο μεζεδάκι για να συνοδεύσετε την μπύρα σας ή απλά να δώσετε στα πιτσιρίκια αντί άλλου σνακ. 

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, απλά ακολουθήστε τις συμβουλές μου..


Υλικά (για 12-13μικρούς τυρολουκουμάδες):

  • 200ml χλιαρό νερό
  • 5γρ. ξηρή μαγιά
  • 1/2 κουτ. γλ. ζάχαρη
  • 1/2 κουτ.γλ. αλάτι
  • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 130 γρ. φέτα σκληρή θρυμματισμένη 
  • πάπρικα γλυκιά για το πασπάλισμα
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (σχεδόν 150 γρ)
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • κέτσαπ ή άλλη σως για το σερβίρισμα

Στην πράξη:
  • Σε μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη το αλάτι και το νερό. Το κουρκούτι θα πρέπει να είναι λείο, χωρίς σβόλους και να μοιάζει με αυτό των κλασικών λουκουμάδων. Εάν είναι σφιχτός προσθέτουμε λίγο επιπλέον χλιαρό νερό, εάν όμως είναι αραιός προσθέτουμε ελάχιστο επιπλέον αλεύρι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ κι αφήνουμε για 25' λεπτά κοντά σε ζεστό μέρος το κουρκούτι να φουσκώσει και να κάνει επιφανειακά μικρές τρυπούλες.
  • Αφού γίνει το κουρκούτι, ρίχνουμε τη θρυματισμένη φέτα, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι (κατά τα γούστα) και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. 
  • Βάζουμε μπόλικο σπορέλαιο σε ένα κατσαρόλι να ζεσταθεί χωρίς να κάψει. Με κουταλάκι παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης και το ρίχνουμε στο λάδι. Τηγανίζουμε για 4 λεπτά κι από τις 2 πλευρές τους τυρολουκουμάδες ώστε να χρυσαφίσουν, σε μεσαία θερμοκρασία κι όχι καυτό λάδι για να μη μείνουν μέσα ωμοί. Δεν βάζουμε πολλούς τυρολουκουμάδες κάθε φορά μέσα στην κατσαρόλα για να μην πέσει κι άλλο η θερμοκρασία του λαδιού αλλά και για να μην ενωθούν μεταξύ τους.
  • Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τη σως της επιλογής μας.
  • Απολαμβάνουμε ζεστούς.


Καλή σας όρεξη 

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις