ΑΥΓΑ SCRAMBLED ΣΕ ΦΡΥΓΑΝΙΣΜΕΝΟ ΨΩΜΙ
ΑΥΓΑ SCRAMBLED ΣΕ ΦΡΥΓΑΝΙΣΜΕΝΟ ΨΩΜΙ
Τη στραπατσάδα την αγαπάμε γιατί γίνεται γρήγορα και μας χορταίνει για ώρες. Είναι μια σπουδαία λύση όταν δεν υπάρχει χρόνος για πιο περίπλοκα πιάτα ιδίως το μεσημέρι.
Η παράδοση ενός τόσο απλού πιάτου συναντά τις σύγχρονες τάσεις και... γίνονται
"αυγά scrambled", σερβίρονται πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και παίρνουν το ρόλο πρωινού, "brunch" ή και μεσημεριανού όταν συνοδεύεται από μια δροσερή σαλάτα!
Η συνταγή βασίζεται σε παλαιότερη πρόταση που έχω αναρτήσει για στραπατσάδα με πελτέ σε 2' λεπτά και βρίσκεται εδώ
Δοκιμάστε το!
Υλικά για 3 μερίδες:
- 3 μεγάλα αυγά χτυπημένα
- 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
- 4 κουταλιές της σούπας νερό
- 2 κουταλιές της σούπας κίτρινο τυρί τριμμένο ή mix τυριών
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κουτ.γλ. κοφτό ρίγανη
- 4 κλαράκια ψιλοκομμένος μαϊντανός
- αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το φρυγανισμένο ψωμί:
- 3 μεγάλες φέτες ψωμί φρατζόλας
- 3 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
Πώς τα φτιάχνουμε:
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι τόσο όσο να αρχίσει να γίνεται διάφανο. Τότε ρίχνουμε τον πελτέ που πρώτα τον έχουμε αραιώσει στο νερό κι ανακατεύουμε να ενωθούν. Χτυπάμε τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε. Τα αδειάζουμε μέσα στο τηγάνι και με ξύλινη κουτάλα τα ανακατεύουμε όλα μαζί με γίνουν ψιχουλιαστά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε να ψηθούν όλα μαζί καλά χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Η όλη διαδικασία δεν παίρνει πάνω από 3-4 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη και το mix τυριών να ενωθούν. Μισοσκεπάζουμε με καπάκι το τηγάνι και διατηρούμε το περιεχόμενο ζεστό.
- Για το φρυγανισμένο ψωμί: Για κάθε φέτα ψωμιού αλείφουμε από ένα κουταλάκι λάδι. Ζεσταίνουμε ειδικό ριγέ σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε τις φέτες ψωμιού να ψηθούν για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αλατίζουμε ελαφρώς τη στιγμή που τα γυρίζουμε από την άλλη.
- Σερβίρουμε τα αυγά scrambled πάνω στις φέτες ψωμιού, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Απολαμβάνουμε ζεστά.
Καλή σας όρεξη ❣️
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας