ΓΡΑΝΙΤΑ ΛΕΜΟΝΙ MOJITO || ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΟΚΤΕΙΛ
ΓΡΑΝΙΤΑ ΛΕΜΟΝΙ MOJITO || ΓΡΑΝΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ || ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΟΚΤΕΙΛ
Μετά την απίστευτη γρανίτα καρπούζι χωρίς ζάχαρη που σας άρεσε πολύ (η συνταγή βρίσκεται εδώ ) ήρθε η ώρα για δροσιστική, φινετσάτη γρανίτα λεμόνι για τους λάτρεις των ξινούτσικων γεύσεων αλλά και γενικότερα των εσπεριδοειδών. Είναι εύκολη κι απλή ενώ μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε υπέροχο παγωμένο κοκτέιλ τύπου Mojito!
Δοκιμάστε τη!!!
Υλικά για 8 μερίδες:
Για τη γρανίτα λεμόνι
- 350 ml φρέσκος χυμός λεμονιού (η ποσότητα αφορά το χυμό μετά από σούρωμα)
- 1 2/3 κούπας του καφέ νερό
- 2/3 κούπας του καφέ κρυσταλλικό γλυκαντικό σε αναλογία 1:2 με την κοινή ζάχαρη ή 1 1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική (έχω δοκιμάσει και τους δύο εκδοχές και μου άρεσαν εξίσου)
- 1 κάψουλα εσάνς βανίλιας (προαιρετικά για πιο "κρεμώδη" γεύση)
- φλούδα από 1/2 λεμόνι
- φύλλα φρέσκου δυόσμου
Εκτέλεση:
- Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα το νερό με το γλυκαντικό ή τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού να πάρουν 1 βράση, αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς το σιρόπι. Αφού κρυώσει εάν θέλουμε ρίχνουμε και τη βανίλια.
- Βάζουμε σε μπολ το χυμό λεμονιού και το ανακατεύουμε με το κρύο σιρόπι. Μεταφέρουμε το υγρό μέσα σε άνετο δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη. Δύο ώρες μετά βγάζουμε και το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ώστε να ξεκολλήσουν τα τοιχώματα που θα έχουν αρχίσει να παγώνουν. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ξανά μετά από 2 ώρες και μια τελευταία μετά από 2 ώρες δηλαδή 3 φορές μέσα σε 6 ώρες από την αρχή που θα βάλουμε το σκεύος στην κατάψυξη. Το ζητούμενο να χαλάμε με πιρούνι τη γρανίτα ώστε να μην γίνει ένας ενιαίος πάγος μέσα στο σκεύος. Αφήνουμε για 6-8 ώρες να ολοκληρωθεί η διαδικασία παγώματος. Η τελική μορφή θα πρέπει να μιάζει με χοντρό χιόνι ή σαν κρυσταλλάκια ώστε να είναι εύκολη η γρανίτα στο σερβίρισμα.
- Γεμίζουμε μέχρι τα 2/3 ενός μεγάλου ποτηριού με κουταλιές από τη γρανίτα και συμπληρώνουμε με παγωμένο νερό. Γαρνίρουμε με τα φρέσκα φύλλα δυόσμου και φέτες λεμονιού.
- Για γρανίτα-mojito λεμόνι γεμίζουμε μέχρι τα μισά ένα χαμηλό φαρδύ ποτήρι με τη γρανίτα λεμονιού και συμπληρώνουμε με ρούμι, 1-2 μικρές ροδέλες λεμονιού ή lime και φρέσκα φύλλα δυόσμου τόσο εσωτερικά στο ποτήρι όσο και στην επιφάνεια!
Σημ. Για πιο λεία υφή στο σερβίρισμα βάζουμε την ποσότητα γρανίτας που θέλουμε σε ένα δυνατό μπλέντερ μαζί με το ανάλογο νερό και χτυπάμε για 1 λεπτό.
Να έχετε τη δροσιά τους!
Καλή επιτυχία.
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
Μας δρόσισες Μαριφάνη !! Είναι τέλεια συνταγή την δοκίμασα μια και είμαι λάτρης του λεμονιού !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ δροσερή και απολαυστική !!
Σε συγχαίρω για ότι μας ετοιμάζεις !!
Εύχομαι να σας αρέσει όπως κι εμάς αυτή η γρανίτα!!! Στην υγειά σα;!!!
Διαγραφή