ΠΑΓΩΤΟ CREAM AND COOKIES

ΠΑΓΩΤΟ CREAM AND COOKIES

Παγωτό που αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους γιατί κρύβει μέσα του τα αγαπημένα μας γεμιστά μπισκότα σοκολάτας! 
Λαχταριστό και υπέροχο!
Κρατήστε τη συνταγή μου και απολαύστε το όσο κι εμείς!
Στο τέλος του κειμένου θα δείτε την εναλλακτική λύση των υλικών ως απλούστερη εκδοχή αλλά εξίσου νόστιμη!



Υλικά:
  • 1 κονσέβρα ζαχαρούχο γάλα κρύο από το ψυγείο
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα από το ψυγείο
  • 1 φακελάκι βανιλέτα
  • 1 καπάκι λικέρ bailey's ή άλλο ανάλογο με γεύση κρέμας ή απλό μπράντυ
  • 180 γρ. μπισκότα σοκολάτας με γέμιση κρέμας ψιλοκομμένα



Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος κι αφού αρχίσει να στέκεται βάζουμε το μασκαρπόνε. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα προσθέτουμε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα να ενωθεί στο μείγμα και τέλος το λικέρ και τις βανίλιες.
  • Αφού το μείγμα  πήξει καλά και μοιάζει με σαντιγί προσθέτουμε τα μπισκότα και με μαρίζ τα ανακατεύουμε μέσα στην κρέμα να σκορπιστούν καλά μέσα στο μείγμα.
  • Μεταφέρουμε το παγωτό σε σκεύος που κλείνει καλά, κολλάμε ένα κομμάτι μεμβράνης στην επιφάνεια και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
  • Σερβίρουμε με τριμμένα μπισκότα σοκολάτας ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής μας.

Σημείωση: Το μασκαρπόνε δίνει καταπληκτική υφή και γεύση στο συγκεκριμένο παγωτό. Εάν δεν θέλουμε όμως  να το χρησιμοποιήσουμε για ειδικούς λόγους τότε το αναπληρώνουμε αυξάνοντας τη δοσολογία της κρέμας γάλακτος κατά 200 γρ. επιπλέον δηλαδή συνολικά 500γρ. Έχω δοκιμάσει και τις 2 εκδοχές και μου άρεσαν εξίσου!  Επιπλέον με αυτά τα υλικά μπορούμε να φτιάξουμε τούρτα παγωτό με την ίδια γεύση!


Καλή σας απόλαυση!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Σχόλια

  1. Πολύ ωραίο θα το κάνω !!μπράβο Μαριφάνη για την άριστη προσπάθεια που κάνεις σε ότι παρασκευάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία Άννα σας ευχαριστώ θερμά ❣️ Καλή επιτυχία εάν τελικά αποφασίσετε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή!!! Σε λίγες μέρες θα γράψω καινουρια συνταγή για παγωτό καραμέλα χωρίς ζάχαρη!!!

      Διαγραφή
    2. Καλή μου Μαριφάνη σήμερα το βράδυ το έφτιαξα και έχει πραγματικά βελούδινη υφή τρώγεται πριν καν παγώσει ,σαν κρέμα .
      Είδα την ιδιαίτερη παρασκευή της καραμελας που μας παρουσίασες και ειλικρινά με εντυπωσίασες με την ευρηματικότητα σου .Σε παρακολουθώ ανελλιπώς και θα το φτιάξω. Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας.
      Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για την καταγωγή σου , η προσπάθεια σου τιμά και το νησί μας .Να έχεις πάντα επιτυχίες σε όλες σου τις προσπάθειες.Με εκτίμηση.

      Διαγραφή
    3. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια!!! Χαίρομαι που σας άρεσε το παγωτό μου! Αύριο 27/6 θα ανεβάσω και το παγωτό καραμέλα ! Θα είναι μια πραγματικά πρωτότυπη συνταγή με πολύ ποιοτικά υλικά!!! Έχετε κάποια σχέση με την Τήνο???

      Διαγραφή
    4. Ναι γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Τήνο , τώρα ζω στο Μαρούσι ,γνωρίζω τον πατέρα σου και την οικογένειά του.
      Ζαχαρίου είναι το συζυγικό μου επίθετο. Το πατρικό μου είναι Σιώτου .

      Διαγραφή
    5. Το παγωτό εκπληκτικό . Θα κάνω και την καραμέλα!!

      Διαγραφή
    6. Επιτρέψτε μου να κάνω μια αναφορά στον μπαμπά μου!!! Σίγουρα θα σας θυμηθεί!!! Κάντε και το"εναλλακτικό"παγωτό καραμέλα!!!! Σκέτο βελούδο!!!!

      Διαγραφή
    7. Και βέβαια σου το επιτρέπω. Θα του πεις ότι οι γονείς μου είχαν βιβλιοπωλείο, ο δε σύζυγος μου είναι ο Μηνάς Ζαχαρίου που τον γνωρίζει από τα χρόνια που οι θείοι τους είχαν ναυτικά πρακτορεία .
      Και γιατί είσαι της λεπτομέρειας να σ' ενημερώσω,στο f/b βγαίνω ως Ελένη Ζήτα. Καλό μήνα !!

      Διαγραφή
    8. Σας βρήκα!!! Καλημέρα και καλό μήνα να έχετε!!!!

      Διαγραφή
  2. Εκπληκτική συνταγή σίγουρα τέλεια γεύση!Συγχαρητήρια κορίτσι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι στ'αληθεια πολύ πετυχημένο αυτό το παγωτάκι!!! Σας ευχαριστώ πολύ :*

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις