PARFAIT D'AMOUR||TRIFLE ΜΕ ΜΟΥΣ ΠΡΑΛΙΝΑ-ΦΡΑΟΥΛΑ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ|| ΓΛΥΚΟ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

PARFAIT D'AMOUR||TRIFLE ΜΕ ΜΟΥΣ ΠΡΑΛΙΝΑ-ΦΡΑΟΥΛΑ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ|| ΓΛΥΚΟ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

Η...τέλεια αγάπη


Γλυκό εξαιρετικά αφιερωμένο σε όσους πιστεύουν ότι ο έρωτας και η αγάπη αξίζει να έχουν μια γιορτή μέσα στο χρόνο...❣️
Ακόμα όμως κι αν ανήκετε στους... απέναντι ετοιμάστε το γλυκό αυτό. Είμαι βέβαιη ότι θα νιώσετε τον έρωτα μόνο από τη γεύση του :*


Τα υλικά που θα σας δώσω αφορούν 2 ατομικές ενισχυμένες μερίδες. 

Για τη μους φράουλα:

  • 150 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 κουτ.σ. μασκαρπόνε
  • 1 κουτ.σ. μαρμελάδα φράουλα με έξτρα περιεκτικότητα σε φρούτο
  • 1 καψουλάκι άρωμα βανίλιας

Για τη μους πραλίνα:

  • 150 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 κουτ.σ. πραλίνα φουντουκιού
  • 1 καπάκι κονιάκ ή Bailey's
  • Για τη γκανάζ σοκολάτας:
  • 70 γρ.κουβερτούρα σκούρη
  • 80 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Επιπλέον υλικά:
*4 μπισκότα πολυδημητριακών σοκολάτας τριμμένα σε σκόνη
2 κουτ.σ. μαρμελάδα φράουλα
κερασάκια μαρασκίνο για το γαρνίρισμα

*τα μπισκότα πολυδημητριακών παραμένουν τραγανά χωρίς να πανιάζουν


Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη μους φράουλα
Χτυπάμε το μασκαρπόνε να αφρατέψει μαζί με τη μαρμελάδα και τη βανίλια. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί και με απαλές κινήσεις ενώνουμε τα δύο μείγματα. Βάζουμε τη μους στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε.
Ετοιμάζουμε τη μους πραλίνα
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μορφή που να μοιάζει με γιαούρτι. Ρίχνουμε την πραλίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου αποκτήσουμε μια αφράτη σοκολατένια σαντιγί. Βάζουμε κι αυτή στο ψυγείο για λίγη ώρα.
Για την γκανάζ
Σε κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Αφήνουμε 5 λεπτά κι έπειτα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να προκύψει ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.


Συναρμολόγηση:
Βάζουμε σε κάθε ποτήρι από μια μικρή ποσότητα τριμμένου μπισκότου ως βάση. Ισομοιράζουμε τη μους πραλίνας κι έπειτα απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα φράουλας. Συνεχίζουμε μοιράζοντας την γκανάζ σοκολάτας (κρατάμε λίγη για το τέλος), άλλη μια στρώση από τριμμένο μπισκότο και τέλος με κορνέ φτιάχνουμε ροζέτες με τη μους φράουλας.
Περιχύνουμε τη γκανάζ που κρατήσαμε και τέλος γαρνίρουμε με ένα μαρασκίνο στην κορυφή!
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρισμα.


Καλή σας απόλαυση 
Την αγάπη μου ❣️
Μαριφάνη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις