ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΙΚΕΡ ΤΥΠΟΥ MABEL

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΙΚΕΡ ΤΥΠΟΥ MABEL

Ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψω τα δικά μου αγαπημένα σοκολατάκια!
Όσοι με παρακολουθείτε καιρό θα έχετε καταλάβει ότι τα αγαπημένα μου σοκολατάκια είναι εκείνα τα κλασικά με τη γέμιση λικέρ , στο κόκκινο γυαλιστερό περιτύλιγμα... Αφού τα πέρασα από "εργαστηριακό" έλεγχο σκέφτηκα ότι θα είχε πλάκα να κάνω μια προσπάθεια να φτιάξω δικά μου παρόμοια με εκείνα...Αρχικά μου φαινόταν περίπλοκο να εγκλωβίσω μια τόσο ρευστή γέμιση μέσα σε ένα στερεό υλικό όπως είναι η σοκολάτα. Μου έκανε επίσης εντύπωση ότι κανένας γνωστός ή μή μάγειρας ή blogger δεν έχει δώσει συμβουλές πάνω στο θέμα. Εγώ όμως τη λύση τη βρήκα μόνη μου και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία! Και φυσικά το τόλμησα γιατί είναι πανεύκολα και ίσως νοστιμότερα! Φυσικά η διαδικασία περιείχε και το στάδιο 'συσκευασία' το οποίο ήταν ιδιαιτέρως διασκεδαστικό! Αποτέλεσμα? Εξαιρετικά, πενταντόστιμα και εντυπωσιακά σοκολατάκια με λικέρ τύπου " mabel" που ενθουσίασαν όσους τα δοκίμασαν! Θέλω να τα φτιάξετε όλοι! 








Πρέπει να επισημάνω ότι τα κεράσματα αυτά χρειάζονται απαραιτήτως αντικολλητική φόρμα σιλικόνης για σοκολατάκια, γι' αυτό αν κάποιος δε διαθέτει ή δεν έχει σκοπό να προμηθευτεί καλύτερα να μην επιχειρήσει να τα φτιάξει. 

Οι δοσολογίες που θα δώσω είναι προσαρμοσμένες στη δική μου φόρμα η οποία βγάζει 25 τεμάχια.

Τα υλικά μας είναι:
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 65% κακάο
  • 1 κουτ.γλ. σπορέλαιο
  • 2 κουτ.σ. σιρόπι από πηχτό γλυκό κουταλιού βύσσινο
  • 1 κουτ.σ. λικέρ βύσσινο/κερασώ
Εκτέλεση:
  • Ξεκινάμε με τις θήκες: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το σπορέλαιο. Στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. Γεμίζουμε τις θήκες ως πάνω  με σοκολάτα και την αναποδογυρίζουμε πάνω από το ταψάκι να πέσει η περιττή ποσότητα και να "ντυθούν" με σοκολάτα τα τοιχώματα κάθε θήκης προσέχοντας να είναι καλά καλυμμένα χωρίς κενά. Βάζουμε πίσω στο σκεύος μπεν μαρί τη σοκολάτα που έπεσε στο ταψάκι  διατηρώντας τη σοκολάτα ρευστή. Βάζουμε τις θήκες στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
  • Σε μπολ ανακατεύουμε το σιρόπι από το γλυκό κουταλιού μαζί με το λικέρ.
  • Βγάζουμε τις θήκες από την κατάψυξη και με μικρό κουταλάκι γεμίζουμε τις θηκούλες με τη γέμιση αλλά όχι ξέχειλα. Βάζουμε πίσω στην κατάψυξη τις θήκες για 15 λεπτά ακόμη. Η γέμιση δεν παγώνει, πήζει ελάχιστα και ενώνονται απλώς τα συστατικά της.
  • Βγάζουμε ξανά τη φόρμα και με προσοχή γεμίζουμε την επιφάνεια κάθε γεμισμένης θήκης με την υπόλοιπη σοκολάτα, σ' αυτό το σημείο θέλει προσοχή για να μη βγει έξω η γέμιση από το βάρος της ρευστής σοκολάτας. Χτυπάμε ελαφρώς στον πάγκο τη φόρμα και βάζουμε για τελευταία φορά στην κατάψυξη για 20 λεπτά τουλάχιστον.
  • Ξεφορμάρουμε προσεχτικά τα σοκολατάκια χωρίς μεγάλη δύναμη καθώς εάν σπάσουν στο ξεφορμάρισμα δεν διορθώνεται μετά το πρόβλημα!
  • Εάν έχουν περισσέψει υλικά επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
Τυλίγουμε σε χαρτάκια ή αλουμινόχαρτα εντός ή εκτός ψυγείου. Αποτελούν ιδανικό δώρο.

Σημ. Εάν θέλουμε εντονότερη γεύση ποτού τότε μειώνουμε κατά ένα κουτ.γλ. το σιρόπι και αυξάνουμε κατά 1 κουτ.γλ.το λικέρ.

Είναι μια διαδικασία που αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε έστω και για 1 φορά! Η ικανοποίηση που θα λάβετε στο τέλος εφόσον ακολουθήσετε τις οδηγίες μου θα είναι πολύ μεγάλη.


Καλή σας επιτυχία!
Σας φιλώ *
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις