ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ, ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΣΩΣ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ, ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΣΩΣ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Μια υπέροχη σαλάτα που θα δώσει χρώμα στο γιορτινό μας ραπέζι! Η συγκεκριμένη σαλάτα ταιριάζει με πιάτα κρεατικών, πουλερικών ακόμα και θαλασσινών. Επιπρόσθετα μπορεί να σερβιριστεί ως σαλάτα σε μπουφέ ή ως συνοδευτικό σε πιάτα ποικιλίας παρέα με κρασί!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για μια σαλάτα 4 ατόμων είναι:
- 500 γρ. ανάμεικτη σαλάτα σακούλας (μαρούλι, ρόκα, λόλα, γαλλική σαλάτα)
- 1 μεγάλο ρόδι καθαρισμένο από τις ίνες
- 150 γρ. γραβιέρα Νάξου κομμένη σε κύβους
- 2 πορτοκάλια καθαρισμένα από τις ίνες και κομμένα σε κύβους
- 1 χούφτα καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
- 1 κουτ.σ. πουρέ αβοκάντο (στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
- 1 κουτ.σ. μέλι
- ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι στην ψιλή πλευρά του τρίφτη
- 1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- χυμός από 1 ζουμερό πορτοκάλι
- 1 κουτ.γλ. χυμός λεμονιού
- κρέμα βαλσάμικου για γαρνιτούρα
- αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη σαλάτα μαζί με το ρόδι, το πορτοκάλι και τα καρύδια.
- Ετοιμάζουμε το dressing χτυπώντας σε σέικερ το λάδι, τον πουρέ αβοκάντο, τους χυμούς, το μέλι και το ξύσμα να γίνουν πηχτή σως.
- Αδειάζουμε στο μπολ τη σως πάνω από τα υπόλοιπα υλικά προσθέτοντας και λίγο αλάτι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί να φτάσει παντού η σως και μεταφέρουμε τη σαλάτα σε μεγάλη ρηχή πιατέλα για πιο ευπαρουσίαστο αποτέλεσμα.
- Σκορπάμε τα κομμάτια της γραβιέρας και γαρνίρουμε με κρέμα βαλσάμικου!
Καλή σας απόλαυση!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας