ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ, ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΣΩΣ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ, ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΣΩΣ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Μια υπέροχη σαλάτα που θα δώσει χρώμα στο γιορτινό μας ραπέζι! Η συγκεκριμένη σαλάτα ταιριάζει με πιάτα κρεατικών, πουλερικών ακόμα και θαλασσινών. Επιπρόσθετα μπορεί να σερβιριστεί ως σαλάτα σε μπουφέ ή ως συνοδευτικό σε πιάτα ποικιλίας παρέα με κρασί!

Τα υλικά τα βρίσκουμε σε αφθονία τώρα το χειμώνα ενώ η προετοιμασία της γίνεται σε λίγο χρόνο!


Τα υλικά που θα χρειαστούμε για μια σαλάτα 4 ατόμων είναι:
  • 500 γρ. ανάμεικτη σαλάτα σακούλας (μαρούλι, ρόκα, λόλα, γαλλική σαλάτα)
  • 1 μεγάλο ρόδι καθαρισμένο από τις ίνες
  • 150 γρ. γραβιέρα Νάξου κομμένη σε κύβους
  • 2  πορτοκάλια καθαρισμένα από τις ίνες και κομμένα σε κύβους
  • 1 χούφτα καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
  • 1 κουτ.σ. πουρέ αβοκάντο (στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
  • 1 κουτ.σ. μέλι
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι στην ψιλή πλευρά του τρίφτη
  • 1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 ζουμερό πορτοκάλι
  • 1 κουτ.γλ. χυμός λεμονιού
  • κρέμα βαλσάμικου για γαρνιτούρα
  • αλάτι

Εκτέλεση:
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη σαλάτα μαζί με το ρόδι, το πορτοκάλι και τα καρύδια.
  • Ετοιμάζουμε το dressing χτυπώντας σε σέικερ το λάδι, τον πουρέ αβοκάντο, τους χυμούς, το μέλι και το ξύσμα να γίνουν πηχτή σως.
  • Αδειάζουμε στο μπολ τη σως πάνω από τα υπόλοιπα υλικά προσθέτοντας και λίγο αλάτι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί να φτάσει παντού η σως και μεταφέρουμε τη σαλάτα σε μεγάλη ρηχή πιατέλα για πιο ευπαρουσίαστο αποτέλεσμα.
  • Σκορπάμε τα κομμάτια της γραβιέρας και γαρνίρουμε με κρέμα βαλσάμικου!

Καλή σας απόλαυση!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις