ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ/ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ/ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Μια υπέροχη τούρτα σοκολάτας χωρίς παντεσπάνι, αφράτη σαν βελούδο! Εξαιρετική υφή, πλούσια σοκολατένια γεύση ανάλαφρη σαν σύννεφο! Όσα λόγια και να πω δεν είναι ικανά σας μεταφέρουν την πραγματικότητα παρά μόνο εάν αποφασίσετε να φτιάξετε το γλυκό αυτό! Αγαπημένα ρετρό γλυκά για πάντα!!!





Για τη βάση:
  • 1 φάκελος άνθος αραβοσίτου σοκολάτα ΟΧΙ ΣΤΙΓΜΗΣ
  • Γάλα εβαπορέ αραιωμένο (όσο ζητούν οι οδηγίες παρασκευής του άνθους αραβοσίτου)
  • 2 κουτ γλ. κοφτά κακάο άγλυκο
  • 2 κουτ.σ. μέλι
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ σοκολάτας θρυμματισμένα σε σκόνη
Για τη μους σοκολάτας (ενδιάμεση στρώση)

  • 300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά κατάλληλη για σαντιγί
  • 2 κουτ.σ.άχνη ζάχαρη
  • 2 κουτ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 1 κάψουλα εσάνς βανίλιας
  • 1 καπάκι λικέρ αμαρέτο/kahlua/Bailey's/μπράντυ

Για τη γκανάζ

  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 250gr. κουβερτούρα υγείας
  • 1 κουτ.σ.μέλι

Για τη διακόσμηση:

  • φυστίκια Αιγίνης θρυμματισμένα
  • νιφάδες σοκολάτας
  • μπισκότα
  • κερασάκια ζαχαρόπηκτα ή κεράσια από γλυκό κουταλιού στραγγισμένο απ' το σιρόπι

Εκτέλεση:
Ξεκινάμε με τη βάση:
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου μόνο που προσθέτουμε στο συμπύκνωμα το κακάο αντί για ζάχαρη. Αφού δέσει η κρέμα μας αφήνουμε 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της και προσθέτουμε το μέλι να ενωθεί. Έπειτα αδειάζουμε τη σκόνη από τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε καλά ώστε να αποκτήσουμε μια σφιχτή κρέμα που θα κολλάει στο κουτάλι. Σε πιατέλα προσαρμόζουμε μια φόρμα δαχτυλίδι από 10 εκ. εάν η τούρτα θέλουμε να έχει ύψος ή 15 εκ. εάν η τούρτα μας θέλουμε να βγει χαμηλή και λεπτότερη. Αδειάζουμε την κρέμα αραβοσίτου-μπισκότων μέσα στη φόρμα και ισιώνουμε προσεκτικά με κουτάλι. Χτυπάμε 2-3 φορές την πιατέλα μας στον πάγκο για να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχουν κενά σημεία. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου ξεσκέπαστη για 1 ώρα να κρυώσει εντελώς η κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο έως ότου τη χρειαστούμε πάλι.
  • Ετοιμάζουμε τη μους:  Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί προσθέτοντας και τα υπόλοιπα υλικά της. Μόλις γίνει ενιαία αφράτη και κάνει κορυφές τη στρώνουμε ισόπαχα πάνω από τη βάση. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 4 ώρες να σφίξει καλά.
  • Για τη γκανάζ: Αφού  το γλυκό παγώσει ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα μέσα σε μπολ και ρίχνουμε τη ζέστη κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε 3-4 λεπτά κι έπειτα τα ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα όχι πολύ νερουλό. Τέλος ανακατεύουμε το σοκολατένιο μείγμα με το μέλι. Εάν η γκανάζ μας φαίνεται άγλυκη τότε προσθέτουμε ακόμη 1 κουταλιά μέλι ή 1 κοφτή κουτ.σ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη. Ανακατεύουμε συνεχώς τη γκανάζ για να πέσει η θερμοκρασία της και με μια βαθιά κουτάλα περιχύνουμε πάνω από το γλυκό μας. 
  • Παγώνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον ή για όλη τη νύχτα. Ξεφορμάρουμε προσεχτικά ξεκολλώντας τα πλαϊνά με ένα μαχαίρι-λάμα και στρώνουμε γύρω γύρω με σπάτουλα. Στολίζουμε στο στεφάνι της τούρτας με μπισκότα και στολίζουμε με τα φιστίκια και τις νιφάδες σοκολάτας. Εάν θέλουμε χτυπάμε επιπλέον σαντιγί και κάνουμε σχέδια με κορνέ!
Σημ. Η ιδέα για τα τριμμένα μπισκότα της βάσης προέρχεται από το  youtube κανάλι LiveKitchen.

Καλή σας απόλαυση!!!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις