Προφιτερόλ μερέντα

Προφιτερόλ....Και ποιος δεν το αγαπά? Το λατρεμένο γλυκό σε μια λαχταριστή  εκδοχή πλούσια σε γεύσεις, ιδανικό για κάθε περίσταση κι εποχή!!!! Η συνταγή εκείνη βρίσκεται εδώ:  https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2011/01/blog-post.html?m=1
Αυτό το γλυκό το πρώτο έφτιαξα στις αρχές του blog, με τα υλικά τα οποία είχα τον καιρό εκείνο διαθέσιμα και που από τότε έχει κάνει μεγάλη επιτυχία.
Έχουν γίνει από τότε κάποιες βελτιώσεις οπότε σας παρουσιάζω την ανανεωμένη εκδοχή του. 





Τα υλικά μας για ένα οικογενειακό προφιτερόλ

  • 1 μεγάλη σακούλα κρουασανάκια γεμιστά με κρέμα 
  • 2 φάκελοι σκόνη garni βανίλια + το ανάλογο γάλα που ζητείται στις οδηγίες στη συσκευασία
  • 2 σφηνάκια λικέρ crème de cacao ή απλό μπράντυ
Για την κρέμα μερέντας:
  • 1 φλιτζ.τσ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο + 1/2 φλιτζ.τσ. επιπλέον για τη διάλυση
  • 400 γρ.μερέντα
  • 1 κουτ.σ. μαργαρίνη
  • 1 κουτ.σ. σκόνη σοκολάτας 
  • 2 κουτ.σ. κοφτές κορν φλάουρ
Για το σοκολατένιο γλάσο:
  • 3 κουτ.σ. σοκολάτα σε σκόνη
  • 1/2 φλιτζ.τσ. γάλα


Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε με την κρέμα μερέντας: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη σκόνη σοκολάτας και τις 4 κουτ.σ. γάλα να γίνουν σαν πηχτή κρεμούλα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη μερέντα ανακατεύοντας με σύρμα να λιώσει καλά η μερέντα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε την πηχτή κρέμα κορνφλάουρ. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα, βάζουμε τη μαργαρίνη να λιώσει μέσα στο μείγμα και σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη να κολλήσει πάνω της για να μην πιάσει κρούστα. 
  • Για τη σαντιγί: Ετοιμάζουμε τα garni σύμφωνα με τις οδηγίες και βάζουμε στο ψυγείο.
  • Για το γλάσο: Με πιρούνι ανακατεύουμε τη σκόνη σοκολάτας με το γάλα να γίνουν ελαφριά κρέμα.
  • Ετοιμασία: Σε βαθύ μεγάλο μπολ βάζουμε τη μισή κρεμα μερέντας. Κόβουμε μερικά κρουσανάκια σε δύο κομμάτια, τα βουτάμε στο λικέρ και τα βυθίζουμε μέσα στην κρέμα. Στρώνουμε από πάνω μια δόση σαντιγί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας ( κρατάμε μια ποσότητα σαντιγί-garni για τη διακόσμηση). Στο τέλος απλώνουμε το γλάσο και στολίζουμε με το garni που κρατήσαμε. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεί για 3 ώρες τουλάχιστο κι έπειτα σερβίρουμε! 

Σημ: Αντί μπολ μπορούμε να στήσουμε το γλυκό ατομικά σε ποτήρια.

Φτιάξτε το το συντομότερο!!!
Καλή σας επιτυχία
Σας φιλώ, Μαριφάνη :*





Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις