Προφιτερόλ με μερέντα και κρουασάν αντί σου


Ένα γλυκό για να περάσουμε όμορφα τις υπόλοιπες γιορτινές μας μέρες.
Γιορτινό προφιτερολ με έτοιμα κρουασανάκια γεμιστά με κρέμα αντί για σουδάκια.


Υλικά:
1 σακούλα κρουασανάκια με κρέμα μιλφέιγ (7days)- 10 κομμάτια
1 φάκελος garni με γεύση βανίλια 
φρέσκο γάλα (όσο ζητάνε οι οδηγίες για το garni)
Για την επικάλυψη:
1 μεσαίο βάζο πραλίνα Μερέντα
100ml γάλα
1 σφηνάκι κονιάκ ανακατεμένο με λίγο γάλα για το βούτηγμα των κρουασάν
τρούφα σοκολάτας για τη διακόσμηση

Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε το garni με το γάλα να γίνει αφράτη σαντιγί. Βουτάμε στο μπολ με το γάλα και το κονιάκ τα κρουασανάκια αφού πρώτα τα κόψουμε στη μέση.
  2.  Βάζουμε σε μπολ στρώσεις εναλλάξ από κρουασανάκια και garni χωρίς να μείνουν κενά. Βάζουμε στο ψυγείο το μπολ για περίπου 2 ώρες.
  3. Για να φτιάξουμε την επικάλυψη γκανάζ ζεσταίνουμε τα 100ml γάλα και αδειάζουμε μέσα τη Μερέντα. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσουν και να γίνουν μια πηχτή σοκολατένια επικάλυψη.
  4. Ρίχνουμε την γκανάζ σιγά σιγά μέσα στο μπολ και τέλος βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει το γλυκό.
  5. Πριν το σερβίρισμα γαρνίρουμε την τρούφα.


Καλή σας επιτυχία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις