Λευκά και σκούρα "βραχάκια" αμυγδάλου

 
Χρόνια πολλά σε όλους τους καλούς μου αναγνώστες!!! Ελπίζω η γέννηση του Ιησού Χριστού να γέμισε τις καρδιές σας ζεστασιά και αγάπη!
Οι επισκέψεις πολλές αυτές τις μέρες και τα γλυκο-δωράκια επίσης! Με αφορμή μια γιορτούλα που είμαι καλεσμένη σήμερα ετοίμασα στα γρήγορα μερικά σοκολατάκια σε 2 εκδοχές, πανεύκολα και πολύ γευστικά!!!



 
Υλικά για τα λευκά "βραχάκια"
130 γρ. λευκή κουβερτούρα
1 φλιτζ.τσ. αμύγδαλα ανάλατα καβουρντισμένα
ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
1 κουτ.σ. σπορέλαιο
2 κουτ.σ. σκούρα σταφίδα αποξηραμένη
Υλικά για τα σκούρα "βραχάκια"
130 γρ. σκούρα κουβερτούρα
1 φλιτζ.τα. αμύγδαλα ανάλατα ωμά
1 κουτ.σ. σπορέλαιο
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
1/2 σφηνάκι κονιάκ
 
Εκτέλεση:
Λευκά:Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα μαζί με το σπορέλαιο. Αφού λιώσει ρίχνουμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα τα αμύγδαλα, τις σταφίδες και το ξύσμα να ανακατευθούν και να καλυφθούν ομοιόμορφα. Στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζουμε με το κουτάλι "δισκάκια". Αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
Σκούρα:Βάζουμε σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγανάκι τα αμύγδαλα να καβουρντιστούν και τα "σβήνουμε" με το κονιάκ. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σκούρα σοκολάτα μαζί με το σπορέλαιο και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σχηματίζουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί με τον ίδιο τρόπο "δισκάκια" και τα αφήνουμε κι αυτά τα στεγνώσουν.
Αφού σταθούν τα σοκολατάκια μας τα φυλάμε σε μπολ σκεπασμένα με διαφάνεια ή αλουμινόχαρτο εντός ή εκτός ψυγείου (κατά τους χειμερινούς μήνες)..

Καλή σας απόλαυση!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις