ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΧΑΛΒΑ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΧΑΛΒΑ


Μια συνταγή πρακτική για νόστιμα σοκολατάκια με χαλβά σιμιγδαλιού που περίσσεψε, για να μην πηγαίνει τίποτα χαμένο! 




Υλικά:

  • 2 κούπες θρυμματισμένο χαλβά λαδιού 
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή κακάο
  • 100γρ. λιωμένη κουβερτούρα σκούρα λιωμένη

Για την επικάλυψη:

  • 200γρ. κουβερτούρα σκούρα ψιλοκομμένη 
  • 1 κουτ.γλ. ηλιέλαιο 


Στην πράξη:

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το θρυμματισμένο χαλβά μαζί με το μέλι, το κακάο, τη λιωμένη κουβερτούρα κι ανακατεύουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί η ζύμη για 30 λεπτά. 
  • Για την επικάλυψη λιώνουμε την κουβερτούλα μαζί με το ηλιέλαιο με τη μέθοδο μπεν-μαρί. 
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και με ένα κουταλάκι παίρνουμε ποσότητες ίσες με ένα καρύδι. Πλάθουμε μπαλάκια και τα βουτάμε ένα-ένα μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα. Τοποθετούμε τα σοκολατάκια πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
  • Διατηρούμε τα σοκολατάκια εκτός ψυγείου σκεπασμένα καλά με διάφανη μεμβράνη.


Σημ. Εάν ο χαλβάς που έχει περισσέψει είναι πολύ στεγνός τότε προσθέτουμε λίγο ακόμη μέλι ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού εσπεριδοειδών ώστε να αποκτήσουμε μια ζύμη που θα πλάθεται και δε θα θρυμματίζεται.


Καλή σας επιτυχία

Φιλικά,

Μαριφάνη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις