ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 Ταρτάκια σοκολάτας 


Αγαπημένο, σοκολατένιο ρετρό κέρασμα για κάθε γιορτινή περίσταση ή ακόμη και δωράκια σε αγαπημένα πρόσωπα..


Για τη ζύμη τάρτας:

  • 200γρ. αγελαδινό βούτυρο κρύο από το ψυγείο κομμένο σε κύβους 
  • 1 αυγό μεσαίο σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 80γρ. άχνη ζάχαρη
  • 280-300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο 
  • 1 τσιμπιά αλάτι 
  • 2 κουταλιές κρύο νερό (προαιρετικά)


Για τη γέμιση γκανάζ:

  • 200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη 
  • 150ml κρέμα γάλακτος 
  • 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο 


Για τη διακόσμηση: 

  • κερασάκια γλασέ 
  • φυστίκια Αιγίνης τριμμένα


Διαδικασία:

Η ζύμη

Σε ένα άνετο μπολ ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, την άχνη και το αλάτι.  Προσθέτουμε τους κύβους βουτύρου και με τα δάχτυλά μας τρίβουμε το βούτυρο με τα ξηρά υλικά να γίνουν μικρά ψιχουλάκια. Κάνουμε μια μικρή λακούβα στη μέση και ρίχνουμε το αυγό ελαφρώς χτυπημένο. Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά ως ότου  πάρουμε μια σφιχτή και ομοιογενή ζύμη. Εάν το μείγμα -όσο ζυμώνουμε- βγαίνει ξηρό και τρίβεται τότε προσθέτουμε το παγωμένο νερό δουλεύοντας ξανά τη ζύμη μέχρι να αποκτήσουμε τη σύσταση που θέλουμε. Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα και την τυλίγουμε με μεμβράνη. Την κρατάμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα. 

Διαμόρφωση ζύμης

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο. Όπως είναι κρύα την πατάμε λίγο να πλατύνει και τη βάζουμε ανάμεσα σε δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί. Με ένα πλάστη ή κυλινδρικό εργαλείο ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 5 χιλιοστών. Με στρογγυλό κουπ πάτ ή ποτήρι νερού κόβουμε δισκάκια (για σχήμα λουλουδιού χρησιμοποιούμε κουπ-πατ σε σχήμα μαργαρίτας). Όση ζύμη περισσεύει την ανοίγουμε ξανά σε φύλλο και την κόβουμε μέχρι να τελειώσει. 

Γυρίζουμε από την ανάποδη πλευρά μια αντικολλητική φόρμα για μάφιν (με τις πολλές θέσεις) έτσι ώστε οι κούρμπες να βλέπουν προς τα πάνω σαν ανάποδα κουβαδάκια. Αλείφουμε ελαφρώς με  βούτυρο την εξωτερική επιφάνεια και καλύπτουμε με τα δισκάκια που κόψαμε. Πιεζουμε ελαφρώς περιμετρικά να πάρουν  σχήμα οι ζύμες. Βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να κρυώσουν τα ζυμαράκια πάνω στη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο  για 15 λεπτά στους 180' βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα σαν μπισκότου. Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στη φόρμα. Αφού κρυώσουν εντελώς τα αφαιρούμε προσεχτικά κι έτσι έχουμε όμορφες βάσεις τάρτας. Τα κλείνουμε σε σκεύος που σφραγίζει αεροστεγώς μέχρι να τα χρειαστούμε.




Γέμιση γκανάζ

Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να παίρνει βράση. Μόλις φουσκώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και την ρίχνουμε μέσα στη σοκολάτα. Περιμένουμε 2-3 λεπτά κι έπειτα τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να αποκτήσουμε μια ωραία πυκνή γκανάζ. Στο τέλος προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Κρατάμε το 1/3 της ποσότητας στο ψυγείο. 

Συναρμολόγηση: 

Γεμίζουμε ένα-ένα ταρτάκι με την υπόλοιπη γκανάζ (χλιαρή). Αφού τελειώσουμε τη διαδικασία τα βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Έπειτα βάζουμε μέσα σε κορνέ με μύτη-αστέρι την υπόλοιπη κρύα γκανάζ που κρατήσαμε και κάνουμε ροζέτες πάνω από κάθε ταρτάκι. Στολίζουμε με τα τριμμένα φυστίκια και τα κερασάκια.

Διατηρούμε τα ταρτάκια στο ψυγείο σε τάπερ με καπάκι για να μην υγρασιάσουν.



Καλή σας επιτυχία 

Φιλικά  :*

Μαριφάνη 



Σχόλια

  1. Όμορφα σε εμφάνιση αλλά βάζω στοίχημα ότι θα είναι και φανταστικά στη γεύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας το επιβεβαιώνω!!! Ο συνδυασμός τάρτας βουτύρου με τη σοκολάτα είναι το κάτι άλλο!!! Σας ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις