Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

Μπανόφι με φυστικοβούτυρο νηστίσιμο


Το αγαπημένο μας μπανόφι, σε μια εναλλακτική-καταπληκτική συνταγή για όλους όσους νηστεύουν ή απλά προσέχουν τη διατροφή τους!!! Πολύ ιδιαίτερο γευστικά αλλά και ισορροπημένο, δε λιγώνει και δε φουσκώνει! 

Υλικά:
Για τη βάση
1 μεσαίο πακέτο μπισκότα τύπου νταίτζεστιβ νηστίσιμα θρυμματισμένα
150 γρ. μαργαρίνη λιωμένη

Ενδιάμεση στρώση
1 φλιτζ.τσ. φυστικοβούτυρο (όσο αγνότερο τόσο το καλύτερο)
2 κουτ.σ. μέλι
2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες

Σαντιγί
250 ml φυτική νηστίσιμη σαντιγί full fat γλυκιά
1 κάψουλα άρωμα βανίλια
1 κουταλιά.γλ. κονιάκ

Νιφάδες κουβερτούρας για διακόσμηση

Εκτέλεση:
  1. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με τη λιωμένη μαργαρίνη και στρώνουμε με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού για να φτιάξουμε τη βάση (σε μεσαίας διάστασης ταψί). Βάζουμε για 10 λεπτά τη βάση να ψηθεί στους 180' βαθμούς με αέρα και ύστερα αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει η βάση πιο τραγανή.
  2. Ανακατεύουμε δυνατά σε ένα μπολ το φυστικοβούτυρο με το μέλι και στρώνουμε  πάνω από τη βάση. Απλώνουμε πάνω τις ροδέλες μπανάνας. 
  3. Χτυπάμε με μίξερ τη φυτική σαντιγί μαζί με το κονιάκ και τη βανίλια να γίνει αφράτη και να στέκεται.
  4. Αδειάζουμε απαλά στην επιφάνεια τη σαντιγί με σπάτουλα ισόπαχα.
  5. Πασπαλίζουμε τις νιφάδες σοκολάτας πάνω από τη σαντιγί σε όποια ποσότητα θέλουμε.
  6. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει!!!

Καλή σας απόλαυση!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας