Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

Στεφανάκι


Γεια σας και πάλι γεια σας!!!
Για σήμερα σας έχω ετοιμάσει ένα τραγανό κι αφράτο γλυκό στεφανάκι για να συνδυάσετε με τον καφέ σας, πολύ απλό στην παρασκευή του για ακόμη μια φορά αλλά και πολύ αρωματικό...!!!

                                                       Υλικά για 2 στεφανάκια:

                                                           2 φύλλα σφολιάτας
                                                       1 βάζο μαρμελάδα κεράσι
                                                              κανέλλα σε σκόνη
                                                      μερικά γαρυφαλλοκαρφάκια
                                                                    σουσάμι
                                                     1 κροκάδι αυγού χτυπημένο 
                                                                 για επάλειψη
                                                           ζάχαρη κρυσταλλική
                                                              για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
  • Ανοίγουμε προσεκτικά σε μια ίσια επιφάνεια ένα ένα τα φύλλα σφολιάτας.
  • Απλώνουμε μέχρι τα 2/3 της επιφάνειάς τους με τη μαρμελάδα και πασπαλίζουμε λίγη κανέλλα.
  • Τυλίγουμε σιγά σιγά σε ρολό και ενώνουμε καλά τις 2 άκρες του σε κουλούρα.
  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε χοντρές φέτες την κουλούρα χωρίς όμως να κόψουμε τη "ράχη" της (παρακάτω σας δίνω μια φωτό που βρήκα στο ίντερνετ για να καταλάβαιτε τον τρόπου χάραξης).
  • Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό την επιφάνεια της σφολιάτας, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ζάχαρη και τσιμπάμε σε 2-3 σημεία από ένα καρφάκι γαρύφαλλο (το οποίο μετά το ψήσιμο τα αποσύρουμε).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων μέχρι να φουσκώσει και ροδίσει το στεφανάκι μας!!!
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, κόβουμε σε κομματάκια και απολαμβάνουμε !!!!
φωτό από το site της εταιρείας ζύμης "Κανάκη"

Καλή σας επιτυχία!!!
Τα φιλιά μου <3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας