Apple rolls (μηλοπιτακια) με ψωμί του τοστ


Από τότε που ο mister Kαλλίδης πρωτοέδειξε τις πανεύκολες κρέπες του φτιαγμένες με ψωμί για τοστ αντί για το κλασικό φυλλαράκι, έχω φτιάξει ένα σωρό γλυκίσματα και μεζεδάκι κατ'αυτόν τον τρόπο!
Σήμερα, θέλαμε κάτι σε μηλοπιτάκι...Όμως δεν είχα κάνει την πρόβλεψη και χθες με τα σαββατιανά ψώνια του "σούπερ" δεν αγόρασα σφολιάτα.. Τη λύση μου την έδωσε για άλλη μια φορά το ψωμάκι του τοστ! Και αλήθεια, το αποτέλεσμα ήταν αξιοπρεπέστατο, γευστικότατο και προπάντων οικονομικό!



Υλικά για 12 ρολλάκια
12 μαλακές φέτες ψωμί του τοστ με ή χωρίς κόρα (η κόρα γίνεται τραγανιστή μόλις ψηθεί)
2 μήλα ψιλοκομμένα
3 κουτ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 κουτ.σ. μαργαρίνη
1/2 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
12 κανελοκαρφάκια
κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
  1. Με τον πλάστη μας ανοίγουμε όσο μπορούμε τις φέτες του ψωμιού και τις στριφογυρίζουμε να γίνουν ρολλάκι. Τις γαντζώνουμε με οδοντογλυφίδες για να κρατήσουν το σχήμα τους και να μη δυσκολευτούμε αργότερα στο " στρίψιμο".
  2. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη ίσα ίσα να ενωθούν. 
  3. Ρίχνουμε τα κομματιασμένα μηλαράκια,χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν μέχρι να καραμελώσουν ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσουν.
  4. Προς το τέλος πασπαλίζουμε και την κανέλα.
  5. Ανοίγουμε μία μία τις φέτες ψωμιού και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε κατά μήκος με τη γέμιση (κρατάμε λίγο από το καραμελωμένο ζουμί).
  6. Τα ξανακλείνουμε σε ρολά, τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα "ασφαλίζουμε" με ένα γαρυφαλλάκι.
  7. Με το πινέλο της κουζίνας αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο απ'την καραμέλα που κρατήσαμε.
  8. Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε στον αέρα του φούρνου στους 180" βαθμούς για 15'λεπτά ή μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσαφί χρώμα!
    Απολαμβάνουμε ζεστά ή και κρύα!

Καλή σας επιτυχία!
Με όσο 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις