Ζουμερά κρεατοκεφτεδάκια φούρνου με πελτέ

Γεια σας φίλοι μου!!!

Στο παρελθόν σε μια μου προσπάθεια να περιορίσω το "τηγάνι" και αρνούμενη να απομακρυνθώ απ' τα λατρεμένα κεφτεδάκια, σκέφτηκα ότι απ' τη στιγμή που ο ζυμωμένος κιμάς γίνεται ωραιότατα μπιφτέκια στο φούρνο τότε γιατί όχι και κεφτεδάκια...?

Το καλό με αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος είναι εκτός του ότι το περιττό λίπος του τηγανίσματος αποφεύγεται, παραμένουν ατόφια οι γεύσεις και τα αρώματα των υλικών που σε αντίθετη περίπτωση καλύπτονται κατά ένα μεγάλο μέρος απ' την κρούστα του αλευρώματος.

Τι άλλο να κάνω για να σας πείσω να φτιάξετε τα φουρνιστά ζουμερά κεφτεδάκια μου???


Υλικά:
1/4 μοσχαρίσιος κιμάς
1/4 χοιρινός κιμάς
1 λεπτή φέτα ψωμί μουσκεμένη (όχι πολύ στημένη)
1 αυγό
1/2 κουτ.σ. πελτέ τομάτας
1 κουτ.γλ. μουστάρδα
1/2 κύβος νοστιμιάς λαχανικών θρυμματισμένος
1 κουτ.σ. ελαιόλαδο
ελάχιστο ξύδι
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση:

  1. Ζυμώνουμε τα υλικά μέσα σε μια λεκάνη ίσα ίσα να ομογενοποιηθούν (το επίμονο ζύμωμα κάνει τα κεφτεδάκια σκληρά).
  2. Πλάθουμε κεφτεδάκια όχι πολύ μικρά μα ούτε και πολύ μεγάλα και τα αραδειάζουμε σε ένα ταψί που πρώτα το έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο.
  3. Πασπαλίζουμε εάν μας αρέσει επιπλέον ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  4. Αφού πάρουν χρώμα βγάζουμε το ταψί και με προσοχή για να μη διαλυθούν γυρίζουμε τα κεφτεδάκια κι απ' την άλλη πλευρά τους συνεχίζοντας το ψήσιμο για 10' λεπτά ακόμα.
  5. Μόλις ετοιμαστούν, βγάζουμε απ' το φούρνο και αφήνουμε να πέσει ελαφρά η θερμοκρασία τους.

Ιδανικά τα απολαμβάνουμε χλιαρά.

Προσωπικά τα συνόδευσα με τα χειροποίητα τσιπς πατάτας με καπνιστή πάπρικα ( η συνταγή μου βρίσκεται εδώ ).

Είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείτε με την υφή τους και τα αρώματά τους!!!

Καλή σας όρεξη!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις