Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Μαρμελάδα μπανάνα



Οτιδήποτε περιέχει μπανάνα το λατρεύω.... γι' αυτό σκέφτηκα ότι με τον τρόπο που θα μπορούσε να φτιαχτεί μια οποιαδήποτε άλλη μαρμελάδα θα μπορούσε να φτιαχτεί και μια με το αγαπημένο μου αυτό φρούτο! 

Πάρα πολύ εύκολη η παρασκευή της και καθόλου χρονοβόρα!
Για αρχή έφτιαξα μικρή ποσότητα δοκιμαστικά. Μας άρεσε όμως πολύ και οπωσδήποτε θα την φτιάξω ξανά! 


Γι' αυτό κι εγώ θα σας δώσω τη μικρή μου συνταγή, να τη φτιάξετε κι εσείς και να τη χαρείτε στο πρωινό σας!



Τα υλικά που χρησιμοποίησα για 2 μεσαία βάζα ή 3 μικρότερα είναι: 
5 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες, 
1 κούπα ζάχαρη, 
χυμό 1 μικρού λεμονιού, 
2 κάψουλες βανίλια, 
1/3 φλιτζ. τσ. νερό, 
1 κουτ.γλ. κοφτό κανέλα σε σκόνη, 
3 κουτ. σ. φιλέ αμυγδάλου. 

Εκτέλεση: 
  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να πάρουν μια βράση η ζάχαρη με το νερό κι έπειτα ρίχνουμε τις μπανάνες και το λεμόνι ανακατεύοντας σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να διαλυθούν οι μπανάνες κ μείνουν πολύ μικρά κομματάκια. 
  2. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα ώσπου να δέσει το μείγμα. Προσθέτουμε προς το τέλος τις βανίλιας, την κανέλα και το φιλε. 
  3. Γεμίζουμε τα βάζα μας με την καυτή πηχτή πλέον μαρμελάδα μας αφού πρώτα τα αποστειρώσουμε. Τα βιδώνουμε καλά, τα αναποδογυρίζουμε για λίγο κι έπειτα τα αφήνουμε εκτός ψυγείου να κρυώσουν καλά. Αφού ανοιχθούν τα φυλάμε στο ψυγείο!
Καλή σας επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας