Γίνετε μέλος του blog μας

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Πατατοκροκέτες με σκόνη πουρέ

Γεια σας καλοί μου φίλοι!

Η μαμά μου σήμερα..."απέξω απέξω" μου εξέφρασε την επιθυμία της και τη λαχτάρα για πατατοκεφτέδες. Η ώρα δεν με έπαιρνε γιατί το μεσημέρι κόντευε να φθάσει... πού να βράσω τώρα πατάτες...πού να κάτσω να της αλέσω και να κρυώσουν κι από πάνω... και είπα να τολμήσω να φτιάξω κροκέτες πατάτας χρησιμοποιώντας νιφάδες ημιέτοιμου πουρέ που είχα για ώρα ανάγκης στο ντουλαπάκι.

Οπωσδήποτε ο κλασικός πατατοκεφτές θέλει τη φρέσκια πατάτα του, δε το συζητάμε. Υπάρχει όμως κι αυτή η "έκτακτη" παρασκευή πατατοκεφτέ-κροκέτας που σίγουρα καλύπτει και...ξεγελάει τη γεύση μας σε τέτοιες ξαφνικές επιθυμίες...!

Τους έφτιαξα, πετύχανε, τους απολαύσαμε...ξεγελαστήκαμε και τώρα σας παρουσιάζω τη συνταγή μου!



Υλικά για 15-18 κροκέτες
1 φάκελος σκόνη για πουρέ
γάλα και νερό βάση της δοσολογίας που αναγράφει η συσκευασία
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μαζί με λίγο από το πράσινο μέρος τους
6-7 κλωναράκια μαιντανός ψιλοκκομένος
1/2 φλιτζ.τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1/2 κουτ.γλ. δυόσμος ξερός
1/2 φλιτζ.τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αυγό χτυπημένο
2 κουτ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
τριμμένη φρυγανιά για το τύλιγμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 15-20 λεπτά να γίνει χλιαρός ή αν έχουμε χρόνο μπροστά μας, να κρυώσει εντελώς.
  2. Ρίχνουμε μέσα τα μυρωδικά, το τυρί, το αλατοπίπερο, το λάδι και το αυγό και τα ανακατεύουμε καλά.
  3. Τέλος ενσωματώνουμε και το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε ένα μείγμα συμπαγές.
  4. Πλάθουμε μακρόστενες κροκέτες και τις τυλίγουμε από ένα πιάτο που έχουμε ρίξει τη φρυγανιά.
  5. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο να κάψει καλά και βάζουμε αραιά τις κροκέτες μας. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα για 1-2 λεπτάκια από κάθε πλευρά τους. Τις γυρίζουμε πολύ προσεκτικά για να μη μας σπάσουν. Προσέχουμε καθώς γίνονται σχεδόν αμέσως!
  6. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και περιμένουμε λίγο γιατί καίνε πολύ!
  7. Απολαμβάνουμε ως μεζέ  ή σνακ κρύους ή χλιαρούς παρέα με ντοματοσαλάτα!!!


Καλή σας απόλαυση!!!






2 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας