Γίνετε μέλος του blog μας

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Ραβανί με γιαούρτι

Γεια σας λιχουδοφίλοι μου!!!
Χθες γιόρταζε η μαμά μου κι αν και δεν κάναμε γιορτή ένα γλυκάκι είχαμε να το κεράσουμε..!
Είπα λοιπόν να ετοιμάσω ένα αγαπημένο και απλό  ραβανί με μία μικρή όπως προσθήκη, αυτή του γιαουρτιού. 
Η γεύση του δεν απέχει πολύ από αυτή του κλασικού ραβανί η σύστασή του όμως θα έλεγα ότι γίνεται κάπως πιο "σπυρωτή". Θα μπορούσε να είναι μια καλή λύση ώστε να κρύψετε μέσα στο μείγμα εκείνα τα δύο γιαουρτάκια που βόσκουν στο ψυγείο σας πίσω πίσω και "αύριο λήγουν" χωρίς να το πάρει κανείς είδηση!!!
Το έφτιαξα, πέτυχε και τώρα σας κερνάω!
Και του χρόνου μαμά να σε χαιρόμαστε!




Υλικά:
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστά
3 μεγάλα αυγά
1/2 κεσεδάκι μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
χυμός 2 πορτοκαλιών
1 κουτ.γλ. γεμάτο σόδα μαγειρική
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1 σακουλάκι σιμιγδάλι ψιλό 
Για το σιρόπι:
1 1/2 φλιτζ.τσ. νερό
1 1/2 φλιτζ.τσ. ζάχαρη
1 κουτ.σ. χυμός πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας
3 φετάκια πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε σε μια λεκάνη τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε τα γιαούρτια, τα αυγά και το χυμό των πορτοκαλιών αφού πρώτα διαλύσουμε μέσα σε αυτόν τη σόδα να αφρίσει.
  3. Συνεχίζουμε με το ξύσμα και τέλος ρίχνοντας σταδιακά το σιμιγδάλι.
  4. Βουτυρώνουμε ένα μεσαίο ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων του φούρνου που πρώτα έχουμε προθερμάνει για περίπου 30' με 40' λεπτά ή μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρυσαφί χρώμα.
  5. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Χαράζουμε σε κομμάτια χωρίς να ξεχάσουμε να "διαχωρίσουμε" το κέικ από το ταψί στα πλαϊνά του.
  6. Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά του σιροπιού για 7' λεπτά κι έπειτα σιγά σιγά σιροπιάζουμε το γλυκό μας επιμένοντας στα σημεία των εγκοπών και στα πλαϊνά.
  7. Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει και σερβίρουμε!!!


Καλή σας απόλαυση!!! 



2 σχόλια:

  1. Τελειο, τελειο το γλυκακι σου Μαριφανακι μου γλυκο!! Απο τα αγαπημενα μου γλυκα, που ποτε ομως δεν εχω φτιαξει! Ιδου η ευκαιρια! :-))))
    Θα μυριζει υπεροχα με το ξυσμα κ χυμο πορτοκαλιου! Κ εχω κ αυτα τα γιαουρτια να με κοιτανε στεναχωρημενα στο ψυγειο!...
    Να χαιρεσαι τη μανουλα σου! Πολυχρονη κ παντα ευτυχισμενη να ειναι!
    Σε φιλω πολυ πολυ!
    Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωω σε ευχαριστω πολυ Ευουλα μου καλη!!! Φτιαξτο οπωσδηποτε!!! Αυριο θα ανεβασω ενα κεικ πανευκολο, πολυ αφρατο και εξαιρετικα γευστικο! Μείνε συντονισμένη χαχαχα <3

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας