Γίνετε μέλος του blog μας

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

Μελιτζανονταβάς

Γεια σας καλοί μου φίλοι!!!
Η μελιτζάνα  όπως έχω ξαναπεί είναι το αγαπημένο μου λαχανικό.
Είχα καιρό να φτιάξω κάτι με μελιτζάνα γι' αυτό και σήμερα αποφάσισα να κάτω ένα απλό κι εύκολο φαγάκι το οποίο θα έλεγα ότι θυμίζει λίγο καλοκαίρι...μες στην καρδιά του χειμώνα...! 
Αν και η διαδικασία παρασκευής του περιλαμβάνει τηγάνισμα, δεν γίνεται καθόλου μα καθόλου βαρύ κι αυτό σας το εγγυώμαι!

Τα υλικά μας απλούστατα....κι ας πάμε να το φτιάξουμε ευθύς αμέσως!




Yλικά:
5 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες μακρόστενες

1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κουτάκι κονκασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
2 καρότα τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο
ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κουτ.γλ. ζάχαρη
1/2 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη
ρίγανη
αλάτι-πιπέρι
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο για το ψήσιμο
φέτα θρυμματισμένη 



Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι αρκετό σπορέλαιο να κάψει και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μας να ροδίσουν κι απ' τις δύο πλευρές τους. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Σε μια μικρότερη κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί, ρίχνουμε τη ντομάτα, το κονκασέ, τον πελτέ, το καρότο, τη ζάχαρη, την κανέλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσουν.
  3. Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε μία στρώση μελιτζάνας, μια στρώση σάλτσας, σκόρπιες ροδέλες κρεμμυδιού, λίγο από το σκόρδο, λίγο από τον μαϊντανό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  4. Τέλος αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς,πασπαλίζουμε θρυμματισμένη φέτα σε όλη την επιφάνεια του φαγητού μας και ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.
  5. Ψήνουμε στους 180' βαθμούς στις αντιστάσεις του φούρνου για 30' λεπτά ή έως ότου κάνει κρούστα το τυρί και ξεροψηθούν οι μελιτζάνες!!!
  6. Σερβίρουμε ζεστό ή και κρύο!!!


Καλή σας απόλαυση!!!



2 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας