Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

Τυροπιτάκια με ζύμη μαγιάς αφράτα!!!!

Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει στο ένα!!!
Το καταλληλότερο τυροπιτάκι για μπουφέ, παιδικά πάρτι και σνακ για τη δουλειά ή το σχολείο!!!





Υλικά:
Για τη ζύμη:
1/2 πακέτο φαρίνα κόκκινη
1/2 φακελάκι μαγιά ξηρή
1/2 φλιτζ.τσ. γάλα χλιαρό
1/3 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
1/2 κουτ.γλ. αλάτι
1/2 κουτ.γλ. ζάχαρη
Για τη γέμιση:
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
4 κουτ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
πιπέρι στη μύτη ενός κουτ.γλυκού
χτυπημένο αυγό για την επάλειψη 


Εκτέλεση:


  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το ελαιόλαδο, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Έπειτα συνεχίζουμε με το αλάτι και το αλεύρι. Μόλις το μείγμα μαζευτεί στο κουτάλι συνεχίζουμε με ζύμωμα μέχρι να πετύχουμε ένα πολύ μαλακό κι εύπλαστο ζυμάρι. 
  2. Πλάθουμε με το ζυμάρι ένα χοντρό μπαστούνι και το χωρίζουμε σε 5 ίσα μέρη.
  3. Κάθε ένα από τα κομμάτια ζύμης τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε στρογγυλό σχήμα όσο το δυνατόν πιο λεπτό, έπειτα χαράσσουμε στο κέντρο τους από έναν σταυρό κι έπειτα άλλον έναν διαγωνίως ώστε να σχηματιστούν τριγωνάκια τα οποία και πάλι τα ανοίγουμε λίγο με το χέρι μας.
  4. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τα τυριά με το μοσχοκάρυδο και γεμίζουμε με μικρές ποσότητες κάθε τριγωνάκι.
  5. Έπειτα ενώνουμε τις γωνίες της ζύμης και τοποθετούμε τα πιτάκια μας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί με κάποια απόσταση μεταξύ τους διότι θα φουσκώσουν.
  6. Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε την επιφάνειά τους.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς για 20' λεπτά ή έως ότου ροδίσουν!
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε!!!



3 σχόλια:

  1. συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!να εισαι παντα καλα και να μας δίνεις ιδέες για το καθημερινό μας τραπέζι και όχι μόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστω που με δεχτηκατε στην ομαδα σασ ειδα την συνταγη για τα τυροπιτακια μου αρεσε και θα τα φτιαξω σημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να στε καλά κ. Παναγιώτα!!! Εννοείται ότι μπορείτε να δώσετε στα πιτάκια σας ό,τι σχήμα θέλετε... απο κρουασάν μέχρι αφράτο τυρομπαλάκι. Αυτό που αναφέρω εγώ ως διαδικασία "συναρμολόγησης" είναι ενδεικτικό!!! Για ό,τι θελήσετε είμαι στη διάθεση σας <3

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας