Γίνετε μέλος του blog μας

Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

Koτόπουλο κοκκινιστό μελωμένο σε γλυκό κρασί!!!!!

Φτιάξτε το, θα σας ξετρελάνει!!! Γίνεται Μέ-Λι!!!




Υλικά  (για 4 άτομα)
4 μπούτια κοτόπουλου (ή 2 μπούτια+2 φτερούγες)
2/3 ποτηριού κόκκινο γλυκό κρασί
2 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
2/3 κουτιού πασάτα ντομάτας
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτ.γλ. ζάχαρη
3 κόκκοι μπαχάρι
1 κουτ.γλ. γεμάτο κανέλα
1 κοφτό κουτ.γλ. κύμινο
1 κοφτό κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 φλιτζ.τζ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο ίσα που να γυαλίσουν. Τσιγαρίζουμε τα κοτόπουλα ελαφρά κι απ' τις 2 πλευρές τους λίγο να ροδίσουν. 
  2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας ανακατεύοντας ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να πάρει μία βράση σε δυνατή φωτιά.
  3. Ρίχνουμε όλα μας τα καρυκεύματα και συμπληρώνουμε με χλιαρό νερό ίσα που να σκεπάζει τα κοτόπουλα. 
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μετά την πρώτη βράση τους μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα μας αφήνοντάς τα σε χαμηλή πλέον θερμοκρασία να σιγομαγειρευτεί το φαγητό. Που και που τα γυρίζουμε από την άλλη τους πλευρά ώστε να μην κολλήσουν και να μαγειρευτούν σωστά.
  5. Όταν το φαγητό μας έχει μείνει με την κόκκινη και γλυκιά και μελωμένη σάλτσα του είναι έτοιμο. Ένα σημάδι ότι έχει ψηθεί το κοτόπουλο είναι όταν χωρίζει από την πέτσα του. Προσέχουμε τα μπαχαράκια κατά το σερβίρισμα.
  6. Σερβίρουμε ιδανικά με πατάτες τηγανιτές πασπαλισμένες με κεφαλοτύρι!!!

Καλή σας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας