Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Ανοιχτή μηλόπιτα εύκολη!!!!

 Άλλη μια ιδέα που μου ήρθε στο νου για τάρτα μήλου, η οποία μάλιστα μου  βγήκε εντελώς στην τύχη από άποψη ζυμαριού! 
Αλλά τί κι αν έτυχε???? Π Ε Τ Υ Χ Ε !!!!!





















Υλικά 
Για τη βάση
1/2 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
χυμός από 2 μικρά πορτοκάλια
1 κουτ.σ. ζάχαρη
1 βανιλέτα
1/2 πακέτο φάριν απ
Για τη γέμιση:
3 μήλα κομμένα σε λεπτά μισοφέγγαρα και ραντισμένα σε χυμό 1 λεμονιού
2 κουτ.σ. μέλι
λίγο βιτάμ
2 κουτ.γλ. κοφτά κανέλα
3 κουτ.σ. ζάχαρη
4-5 γαριφαλάκια

Εκτέλεση:
  1. Ξεκινάμε με το φύλλο, ζυμώνοντας όλα τα υλικά του μέχρι να πετύχουμε μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει. Λαδώνουμε ελαφρά μια ταρτιέρα ή ταψί και στρώνουμε μέσα το ζυμαράκι. Εάν θέλουμε κρατάμε 1 λίγη για να φτιάξουμε σχέδιο από πάνω. Τσιμπάμε σε όλη την επιφάνειά της με ένα πιρούνι και την βάζουμε μόνη της σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων να πάρει λίγο χρώμα. 
  2. Βγάζουμε από το φούρνο και στρώνουμε τα μήλα κοντά μεταξύ τους.
  3. Περνάμε από πάνω τους το μέλι, τη ζάχαρη, την κανέλα και λίγο βιτάμ σε μερικά σημεία.
  4. Τσιμπάμε εδώ και εκεί τα γαριφαλάκια να πάρει άρωμα η μηλόπιτά μας. Εάν έχουμε κρατήσει απ' το ζυμάρι φτιάχνουμε στην επιφάνεια ότι σχέδιο θέλουμε.
  5. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στην ίδια θερμοκρασία για περίπου 1/2 ώρα έως ότου να ροδίσουν τα μήλα!!!
  6. Κατά το σερβίρισμα αποσύρουμε τα γαρίφαλα (για να μην έχουμε κανένα απρόοπτο... :)


Ό,τι πρέπει για το τσάι, τον καφέ ή τον χυμό σας!!! Ιδανικό ταίρι το παγωτό βανίλια!!!!
Την έφτιαξα το πρωί και έχει εξαφανιστεί ήδη το μισό ταψί...

Καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας