Μπριζόλες χοιρινές μαρινάτες στο φούρνο με πατάτες!!!!!





Υλικά:
4 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
3 σκελίδες σκόρδο
μουστάρδα απαλή
χυμός από 2 λεμόνια
ελαιόλαδο
μέλι
δενδρολίβανο
ρίγανη
αλάτι-πιπέρι
4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε καρέ

Εκτέλεση:

  1. Μαρινάρουμε τις μπριζόλες ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ ως εξής:
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 1/2 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο μαζί με 2 κουτ.σ. μουστάρδα και λίγο αλατοπίπερο. Αλείφουμε τις μπριζόλες να πάει παντού μια πλούσια στρώση μαρινάδας. Απλώνουμε σε γυάλινο σκεύος ή πιρέξ, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και κόβουμε σκόρπια 1 σκελίδα σκόρδο. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Την επόμενη μέρα στρώνουμε τις μπριζόλες σε μια λαμαρίνα ή ταψί και τριγύρω σκορπάμε τις πατάτες.
  4. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού  να πάει παντού. Ξεχωριστά σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά ό,τι ζουμί έχει μείνει από τη μαρινάδα (εάν έχει απομείνει) μαζί με 1 κουτ.σ. μέλι και 1 κουτ.σ. μουστάρδα. Περιχύνουμε το φαγητό μας με τη σάλτσα αυτή.
  5. Αλατοπιπερώνουμε λίγο της πατάτες, σκορπάμε σε κομματάκια τις άλλες 2 σκελίδες σκόρδο, πασπαλίζουμε με λίγο δενδρολίβανο και ρίγανη εάν μας αρέσει και ραντίζουμε ίσα ίσα με λίγο νεράκι. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για 1 ώρα.
  6. Μετά τη μία ώρα ξεσκεπάζουμε, ;ανακατεύουμε προσεχτικά τις πατάτες και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά τις μπριζόλες. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 160' βαθμούς για άλλη μισή ώρα. Εάν το θυμηθούμε γυρίζουμε ξανά άλλη μια φορά τις μπριζόλες.
  7. Όταν ροδίσουν όλα, το φαγητό είναι έτοιμα για σερβίρισμα!!!!


Σημ: Στο σερβίρισμα μπορείτε να αφήσετε 1/2 κουτ.γλ. βιτάμ να λιώσει πάνω από στις μπριζόλες! Θα εκπλαγείτε με τη γεύση μου αφήνει!!!!

Καλή σας όρεξη!!! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις