Γίνετε μέλος του blog μας

Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Μελιτζανόπιτα!!!!!

Γεια σας καλοί μου φίλοι!!!
Πολλά τρεχάματα είχα αυτήν την εβδομάδα γι' αυτό και σας είχα αφήσει χωρίς...λιχουδιές!

Τώρα όμως είμαι εδώ και θα μοιραστώ μαζί σας μια υπέροχη εκδοχή της μελιτζανόπιτας! Την έκανα στην τύχη αλλά βγήκε Ο Ν Ε Ι Ρ Ο !!!!!!






Υλικά:
1 πακέτο φύλλα κρούστας (εγώ χρησιμοποιώ φρέσκα για λόγους ευκολίας)
3 μελιτζάνες κομμένες σε χοντρά καρέ
2 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 μικρό κουτάκι ντοματοχυμό
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
1 δαφνόφυλλο
2 πρέζες κανέλα σκόνη
1 κουτ.γλ. ζάχαρη
αλάτι
1 φλιτζ.τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
ελαιόλαδο
σουσάμι

Εκτέλεση:
  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε να κάψει λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Έπειτα ρίχνουμε και τις μελιτζάνες με τα καρότα, τα ανακατεύουμε όλα μαζί για λίγο και προσθέτουμε και τον ντοματοχυμό.
  2. Πασπαλίζουμε τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα, συμπληρώνουμε με νερό ίσα να σκεπαστούν τα λαχανικά και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.
  3. Πού και πού κουνάμε την κατσαρόλα για να μην κολλήσουν.
  4. Όταν θα έχουν χυλώσει και θα έχουν απομείνει λίγα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Αφού κρυώσουν, λιώνουμε με ένα πιρούνι προσέχοντας να μείνουν και λίγα κομματάκια μελιτζάνας και καρότου ώστε να "νιώθονται".
  6. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί ή λαμαρίνα και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας λαδώνοντας κι αυτά ενδοιάμεσά τους.
  7. Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε προσεχτικά με το πιρούνι να πάει παντού ομοιόμορφα.
  8. Πασπαλίζουμε το κεφαλοτύρι πάνω από τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
  9. Στις άκρες των φύλλων, ραντίζουμε λίγο νερό και τις διπλώνουμε.
  10. Λαδώνουμε λίγο  "ταμποναριστά" την επιφάνεια της πίτας και πασπαλίζουμε το σουσαμάκι και χαράσσουμε σε κομμάτια.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για περίπου 20' λεπτά ή έως ότου ροδοκοκκινήσει η πίτα μας!!!!
  12. Σερβίρουμε χλυαρή αλλά τρώγεται ευχάρηστα και κρύα!!!!


Καλή σας απόλαυση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας