Γίνετε μέλος του blog μας

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Σουφλέ ζυμαρικών...λίγο αλλιώς!!!!



Πανεύκολο, απλό και γευστικό αυτό το σουφλεδάκι θα σας δώσει την απάντηση στο "ουυυυυφ, τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα..."











Υλικά:
1 πακέτο πέννες
1 κονσέρβα τεμαχισμένα μανιτάρια, στραγγισμένα από τα υγρά τους
2 κουτ. κρέμα γάλακτος πλήρης ή light
1 αυγό
250 γρ. γκούντα τριμμένο

μείγμα φρεσκοτριμμένων μυρωδικών (θυμάρι, δενδρολίβανο κλπ)

αλάτι-πιπέρι



Εκτέλεση:
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente. Στραγγίζουμε και μεταφέρουμε σε ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ.
  • Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε το αυγό μαζί με το 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τα ζυμαρικά.
  • Αδειάζουμε τα μανιτάρια και τη μισή ποσότητα τυριού και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  • Περιχύνουμε με το δεύτερο κουτάκι και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  • Τέλος τρίβουμε λίγο μείγμα στην επιφάνεια και ανακατεύουμε απαλά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς για 30' λεπτά περίπου.
  • Μετά τα πρώτα 20' λεπτά ανοίγουμε το φούρνο και ανακατεύουμε ξανά ελαφρώς για να μη σκληρύνει πολύ η κρούστα.
  • Μόλις χρυσαφίσει το φαγητό μας, βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστό προς χλυατό το σουφλέ μας!!!!


Φανταστικο-τέλεια γεύση!!!


Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας