Γίνετε μέλος του blog μας

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Μελιτζάνες Ιμάμ στην κατσαρόλα!!!!



Υλικά:
2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ροδέλες ή μακρόστενες φέτες
1 ντομάτα τριμμένη
1 κρεμμύδι κομμένο σε μισοφέγγαρα
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 κουτ.σ. πελτές ντομάτας
1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ημίγλυκο)
2 δαφνόφυλλα
λίγη ζάχαρη
φρεσκοτριμμένο μείγμα μυρωδικών
1 φλιτζ.τσ.φέτα σε τρίμματα
100 γρ. κίτρινο τυρί κομμένο σε μικρά κυβάκια
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Τηγανίζουμε ελαφρώς σε μπόλικο καυτό λάδι τις φέτες μελιτζάνες και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Αφήνουμε στην άκρη
  2. Σε μια κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύουμε ώσπου να καραμελώσουν. 
  3. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
  4. Έπειτα προσθέτουμε τα καρυκεύματα και τα μυρωδικά, συμπληρώνουμε με 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα.
  5. Μόλις αρχίζει και δένει η σάλτσα, αδειάζουμε προσεχτικά και απλωτά μέσα τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία. 
  6. Κουνάμε την κατσαρόλα για να μην κολλήσουν.
  7. Όταν θα έχουν δέσει καλά η σάλτσα πάνω στις μελιτζάνες, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε και τα τυριά ανακατεύοντας απαλά να πάνε παντού.
  8. Σερβίρουμε χλιαρό!!!


Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας