Γίνετε μέλος του blog μας

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Μεγαλοπρεπής...αρμυρή τάρτα ! ! !




Υλικά:
Για τη βάση

  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 300 γρ. αλεύρι απ

Για τη γέμιση:

  • 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 φέτες πάριζα ψιλοκομμένη
  • 1/2 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 1 φλ.τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κουτ.σ. κέτσαπ
  •  ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο μείγμα μυρωδικών (δενδρολίβανο-θυμάρι κλπ)
  • αλάτι-πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:

  1. Ξεκινάμε με το ζυμάρι:Ανακατεύουμε πολύ καλά το λάδι μαζί με το γιαούρτι, προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και τέλος ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι ζυμώνοντας, μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη ελαστική που δεν θα κολλάει. Μαζεύουμε σε μπάλα, σκεπάζουμε το σκεύος με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για 20' λεπτά.
  2. Στο μεταξύ, σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια μικρή ποσότητα ελαιολάδου να ζεσταθεί και καραμελώνουμε το κρεμμύδι. Έπειτα ρίχνουμε και την ντομάτα, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά της ντομάτας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  3. Βγάζουμε το ζυμάρι απ' το ψυγείο, λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και ανοίγουμε με τα χέρια μας. Τρυπάμε με πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα (170' βαθμοί) τη βάση μας για 10' λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
  4. Ανακατεύουμε το μείγμα ντομάτας μαζί με την πάριζα και τα απλώνουμε πάνω απ' τη βάση. Πασπαλίζουμε με τα τυριά, λίγο αλατοπίπερο και τέλος περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε το ψήσιμο (στις αντιστάσεις αυτή τη φορά στους 180' βαθμούς) για 20'-30' λεπτά ώσπου να φουσκώσει ελαφρώς η γέμιση και να χρυσαφίσει.
  5. Αφήνουμε να χλιαρύνει η τάρτα μας και σερβίρουμε σε κομμάτια!!!

Σερβίρεται είτε χλιαρή είτε  κρύα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας