Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με ινδοκάρυδο!!!!

Φανταστική παραλλαγή!!!





Υλικά:

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 2/3 ποτηριού ινδοκάρυδο
  • 1 ξύλο κανέλα
  • φλούδα 1 μικρού λεμονιού


Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε όλο μαζί το σιμιγδάλι  ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα ώστε να καβουρντιστεί καλά και να πάρει ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα. Προς το τέλος ρίχνουμε και τη μισή ποσότητα καρύδας.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο.
  3. Στο μεταξύ σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και το λεμόνι να βράσουν σε σιρόπι. Αποσύρουμε τα αρωματικά.
  4. Αδειάζουμε το σιρόπι μέσα στο μείγμα σιμιγδαλιού ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να ενσωματωθούν και να πήξουν.
  5. Σε μια φόρμα πιέζουμε προσεχτικά και ομοιόμορφα  το μείγμα, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει καλά το ο χαλβάς μας.
  6. Όταν κρυώσει, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα καρύδας και σερβίρουμε σε κομμάτια!!!


Καλή επιτυχία :)

Σημ.:Ο χαλβάς ξεκολλάει εύκολα από τη φόρμα λόγω του λαδιού!!!
Σημ.2: Το σιρόπι πρέπει να έχει δέσει καλά ώστε να απορροφηθεί από το σιμιγδάλι και να μη γίνει νερουλός ο χαλβάς!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας