Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Καρύδα σιροπιαστή, με γλάσσο σοκολάτας!!!!

Γεια σας!!!

Σήμερα της Παναγίας της Φανερωμένης/Μυρτιδιώτισσας γιορτάζω και σας κερνάω υπέροχο ζουμερό και γευστικό γλυκάκι!!!!!!!!





Παρακαλώ περάστε!!!!


Υλικά:

200 γρ. μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
5 αυγά
1 φλιτζ.τσ. ινδοκάρυδο (και λίγο επιπλέον για το ντεκόρ)
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
2 βανιλέτες
2 κουτ.γλ. γεμάτα μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
1/3 φλιτζ.τσ. γάλα

Για το σιρόπι:
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες νερό
φλούδα 1/2 πορτοκαλιού

Για το γλάσσο σοκολάτας:
1/2 φλιτζ.τσ. κρέμα γάλακτος
170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα bitter
1 κουτ.σ. μαργαρίνη
2 κουτ.σ. κοφτές άχνη ζάχαρη


Εκτέλεση:


  1. Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν κρέμα.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι, ένα ένα τα αυγά, το γάλα, τις βανιλέτες, το μπέικιν και το ινδοκάρυδο μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  3. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι χτυπώντας στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ. Ενδεχομένως να περισσέψει λίγο αλεύρι. Το μείγμα μας πρέπει να μην είναι πολύ κρεμμώδες.
  4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για περίπου 3/4 της ώρας ή έως ότου σφίξει και ροδίσει το κέικ μας. Βγάζουμε απ' το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Βράζουμε τα υλικά του σιροπιού για 6-7 λεπτά και περιχύνουμε το καυτό σιρόπι στο κρύο πλέον κέικ αφού πρώτα το "τσιμπήσουμε" με πιρούνι σε όλη του την επιφάνεια για να εισχωρήσει το σιροπάκι. Αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι και να σταθούν καλά.
  6. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σπάμε την κουβερτούρα σε ένα σκεύος και περιχύνουμε με την καυτή κρέμα γάλακτος. Ταράζουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και γίνει ενιαίο το μείγμα. Έπειτα ρίχνουμε και την άχνη μαζί με τη μαργαρίνη να ενωθούν κι αυτά καλά ταράζοντας συνεχώς.
  7. Απλώνουμε ομοιόμορφα το γλάσσο σοκολάτας στην επιφάνεια του γλυκού και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Τέλος πασπαλίζουμε με λίγη επιπλέον καρύδα!!!!

Νομίζω ότι θα ξετρελαθείτε...!

Και του χρόνου, να με χαίρεστε :*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας