Τούρτα ανάμεικτη με μπισκότο-πορτοκάλι-αμύγδαλο!!!!

Η τουρτίτσα αυτή προορίζεται για τη θεία μου τη Σοφία η οποία αύριο γιορτάζει!!!
Χρόνια πολλά σε όλες τις σημερινές εορτάζουσες!!!!!







Υλικά (για μια τετράγωνη ή στρογγυλή τούρτα περίπου 2.5 κιλών)
Για το σοκολατένιο παντεσπάνι:

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 4 αυγά 
  • 1 βανιλέτα
  • 3 κουτ.σ. κακάο άγλυκο
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:

  • 1 κούπα νερό
  • 2 κούπες ζάχαρης
  • χυμός από 1/2 πορτοκάλι
  • φλούδες πορτοκαλιού

Για την κρέμα βανίλια:

  • 1/2 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
  • 1 ermol elo ή morfat creamy
  • 2 βανιλέτες
  • 1/2 κουτάκι εβαπορέ πλήρες γάλα αδιάλυτο
  • Για την κρέμα κακάο
  • 1/2 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 ermol elo ή morfat creamy
  • 1/2 κουτάκι εβαπορέ πλήρες γάλα αδιάλυτο
  • 4 κουτ.σ. κοφτές κακάο άγλυκο

Υπόλοιπα υλικά:

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 1/3 φλιτζ.τσ. αμύγδαλο φιλέ
  • 1 μικρό πορτοκάλι κομμένο σε κύβους
  • λίγο ουίσκι

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε τα παντεσπάνι: Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα μέχρι να γίνουν ασπριδερή κρέμα. Έπειτα ανακατεύουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι και ταράζουμε στο χέρι με σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω για να μη χαθεί το αέρας.Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε μακρόστενο ή στρογγυλό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175' βαθμούς για 1 τέταρτο. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω στη λαδόκολλα.
  2. Ετοιμάζουμε το σιρόπι:Βράζουμε τα υλικά για 7 λεπτά και αφήνουμε να γίνει χλιαρό. 
  3. Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλια:Χτυπάμε το ermol στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ έως ότου αφρατέψει και διογκωθεί. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε με σιγανό χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Ετοιμάζουμε την κρέμα κακάο: Ομοίως με το βήμα 3.
  5. Συναρμολογούμε:Ξεκολλάμε προσεχτικά το παντεσπάνι απ' τη λαδόκολλα και την κόβουμε στη μέση(για στρογγυλή τούρτα  χωρίζουμε σε δύο πάτους ενδιάμεσα με φαρδύ μαχαίρι, ενώ για τετράγωνη το κόβουμε στα δύο). Ραντίζουμε καλά με το σιρόπι και με λίγο ουίσκι. Περιμένουμε 5 λεπτά να τραβήξει καλά και να κρυώσει. 
  6. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα κρέμα κακάο, και από πάνω μια στρώση μπισκότα (αφού στιγμιαία τα μουσκέψουμε στο σιρόπι).Σκορπάμε τα κομματάκια πορτοκαλιού.
  7. Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα βανίλια από πάνω και στα πλαϊνά.
  8. Με την υπόλοιπη κρέμα κακάο στολίζουμε σε ροζέτες την επιφάνεια της τούρτας. 
  9. Πασπαλίζουμε με το φιλέ αμύγδαλο και κολλάμε στα πλαϊνά  μερικά πτι-μπερ. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Έτοιμη!!!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις