Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

Πατατόπιτσα!!!(Πίτσα με πατάτες)




Υλικά:
Για τη ζύμη:

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής
  • 1/2 κούπα νερό χλιαρό
  • 4 κουτ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σ. γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλεύρι γ.ο.χ. όσο σηκώσει

Για τη γέμιση:

  • 3 πατάτες μικρές καθαρισμένες, βρασμένες και κομμένες σε κομματάκια
  • 2 κουτ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε μισοφέγγαρα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 χούφτα τυρί γκούντα τριμμένο
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ρίγανη 
  • μείγμα μυρωδικών (θυμάρι, κόλιαντρο, δενδρολίβανο)
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Διαλύουμε τη μαγιά  στο λάδι,  ρίχνουμε το αλάτι και τη ζάχαρη κι έπειτα το νερό και το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με κουτάλι και μόλις αρχίζει να σφίγγει συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια προσθέτοντας αλεύρι εάν κρίνουμε απαραίτητο. Όταν η ζύμη δεν θα κολλάει πλέον και θα γίνει μαλακή, την μαζεύουμε σε μπάλα, τη σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί κοντά σε ζεστό μέρος.
  2. Λαδώνουμε ένα ταψί ή λαμαρίνα και ανοίγουμε με τα χέρια την ζύμη. Τρυπάμε σκόρπια με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσει στο ψήσιμο.
  3. Αλείφουμε με τον πελτέ, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε τη ζάχαρη και λίγο αλάτι και στη συνέχεια σκορπάμε τις πατάτες.
  4. Απλώνουμε διάσπαρτα τα κρεμμύδια και το σκόρδο, πασπαλίζουμε με το τυρί, το μαϊντανό και τη ρίγανη, τρίβουμε λίγο μείγμα μυρωδικών και τέλος ραντίζουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη στην επιφάνεια.
  5. Ψήνουμε την πίτσα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα τα υλικά!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας