Γίνετε μέλος του blog μας

Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012

Μελιτζανοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού! ! !







Υλικά:
Για τους κεφτέδες


4 μελιτζάνες φλάσκες μικρές
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 αυγό
2 κουτ.σ. σκληρό τυρί τριμμένο ή γραβιέρα τριμμένη
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγος δυόσμος ψιλοκομμένος
φρυγανιά τριμμένη
αλάτι


Για το ντιπ:


1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κουτ.σ. ελαιόλαδο
λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
λίγος δυόσμος ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη



Εκτέλεση:

  • Βράζουμε τις μελιτζάνες ξεφλουδισμένες ή της ψήνουμε στο γκριλ να μαλακώσουν με τη φλούδα τους και ύστερα τις καθαρίζουμε. Τις στραγγίζουμε καλά και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι όπως κάνουμε και στη μελιτζανοσαλάτα.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και φρυγανιά τόση όσο  τραβήξει η ζύμη για να πλάθεται.
  • Σχηματίζουμε μακρόστενους κεφτέδες, τους περνάμε από λίγο αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο έως ότου ροδίσουν ομοιόμορφα. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα υπόλοιπα υλικά για το ντιπ και σερβίρουμε μαζί με τους μελιτζανοκεφτέδες!!!


Γίνονται εξαιρετικοί!!!






3 σχόλια:

  1. καλησπέρα!!!!
    και σήμερα έφαγα μελιτζανοκεφτέδες στην μανούλα!!!

    καταγράφω συνταγή και φτιάχνω άμεσα!!!

    καλό βράδυ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό μεζεδάκι έτσι??? Μάλιστα τρώγονται και κρύοι (μόλις έφαγα τους 2 τελευταίους που απέμειναν απ το μεσιμέρι και μπορώ να πω ότι έτσι τα υλικά τους φαίνονται ακόμη πιο δεμένα μεταξύ τους)!!! Καλό βράδυ φιλιά Ζαχαρούλα μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας