Γίνετε μέλος του blog μας

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012

Λαζάνια με λαχανικά Νο2 (φανταστικότατα) ! ! !




Υλικά για ένα μεγάλο πυρέξ:
  • *1 κουτί λαζάνια χωρίς βράσιμο
  • 8 κολοκυθάκια ψιλοκόμμενα 
  • 1 σακουλάκι μανιτάρια σε φέτες κ/ψ
  • 2 κονσέρβες ψιλοκομμένα ντοματάκια με κρεμμύδι
  • 2 κουτάκια κρέμα γάλακτος light
  • 2 χούφτες ανάμεικτα κίτρινα τυριά
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1/2 κουτ.λγ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι-πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο καυτό ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κολοκυθάκια ίσα ίσα να μαλακώσουν και έπειτα τα μανιτάρια. Μεταφέρουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα.
  2. Αδειάζουμε τα ντοματάκια, ρίχνουμε τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και την κανέλα και συμπληρώνουμε με 1 1/2 ποτήρι νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15' λεπτά περίπου έως ότου πιουν τα περισσότερα υγρά.
  3. Σε ένα πυρέξ ελαφρώς λαδωμένο στρώνουμε λαζάνια το ένα λίγο ακουμπισμένο με το άλλο και αδειάζουμε τη μισή ποσότητα γέμισης. 
  4. Περιχύνουμε με λίγη κρέμα γάλακτος και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
  5. "Κλείνουμε" με άλλη μία στρώση λαζάνια, ρίχνουμε λίγο απ' το ζουμί της γέμισης άν μας περίσσεψε.
  6. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε λίγο και πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο.
  7. Τέλος σκορπάμε παντού τα τυριά.
  8. Ψήνουμε στις αντιστάσεις του φούρνου στους 180' βαθμούς για περίπου 20' λεπτά ελέγχοντας την πορεία του ψησίματος απλά "τσιμπώντας" βαθιά με ένα πιρούνι για να τσεκάρουμε αν τα λαζάνια μας μαλάκωσαν εσωτερικά.
  9. Μόλις πάρει χρώμα το φαγητό μας, βγάζουμε απ' το φούρνο και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και να σταθεροποιηθεί.
  10. Ζερβίρουμε σε χορταστικά κομμάτια!

Καλή σας όρεξη!

ΣΗΜ:*Αν δεν βρίσκετε λαζάνια που δεν χρειάζονται προ-βράσιμο, τότε βουτάμε σε λίγο ζεστό γάλα και ακολουθούμε κανονικά τη διαδικασία...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας