Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Cherry tart πανεύκολη ! ! !


Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κουρού

Για τη σάλτσα κεράσι:

  • 2 κούπες κεράσια πλυμένα και στραγγισμένα
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 κουτ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κουτ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1/2 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Σε ελαφρώς βουτυρωμένη ταρτιέρα ή ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο κουρού και κόβουμε όσο προεξέχει. Τρυπάμε επιφανειακά με ένα πιρούνι και ψήνουμε για 10' λεπτά στους 180' βαθμούς μόνο του έως ότου αρχίσει και παίρνει χρώμα.
  2. Πιάνουμε ένα κατσαρολάκι και καθαρίζουμε τα κεράσια απ' τα κουκούτσια τους μέσα σ' αυτό για να μην χάσουμε τους χυμούς τους.
  3. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με το κορν-φλάουρ και την κανέλα και αδειάζουμε πάνω απ' τα φρούτα.
  4. Ραντίζουμε με το χυμό και αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί βράση σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει η σάλτσα μας. Μόλις πάρουν ομοιόμορφο χρώμα και δέσουν η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
  5. Απλώνουμε τη σάλτσα κεράσι πάνω στη βάση κουρού και πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και ελάχιστη ακόμη κανέλα.
  6. Πλάθουμε κορδόνια με το άλλο φύλλο κουρού και στολίζουμε την τάρτα μας όπως κάνουμε στην πασταφλώρα. 
  7. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10' λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσουν και τα κορδονάκια που φτιάξαμε.
  8. Βγάζουμε απ΄ το φούρνο και αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει!!!


2 σχόλια:

  1. Γεια σου και παλι καλη μου Μαριφανη!!
    Αχ ποτε θα βγουν αυτα τα κερασακια!?? Αυτη η συνταγη σου μου εχει 'εντυπωθει' στο μυαλο! Ασε που νομιζω θα φαω τη σαλτσα απο την κατσαρολα και θα χρειαστω εφεδρικα για να γινει η ταρτα..χα χα..
    Σε ευχαριστουμε πολυ για τις τοσο ωραιες συνταγες σου!!
    Με εκτιμηση Ευη :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Ευάκι μου! Καλά μ' έχεις κατά σκλαβώσει!!!!
    Έχεις δίκιο, να μπει το καλοκαίρι με τα ωραία του φρουτάκια και τι στον κόσμο! Έχω στο νου μου από τώρα γρανίτες και παγωτά που θα φτιάξω και θα σας δείξω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας