Ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια ! ! !








Υλικά:
1 πακετάκι ρύζι μπλου μπόνετ/barboiled
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 βαζάκι ψιλοκομμένα μανιτάρια
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε κυβάκια
1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
2 κουτ.σ. μουστάρδα
χυμός 1  λεμονιού
1 κύβος λαχανικών για ζωμό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
ρεγκάτο τριμμένο (προεραιτικά)
αλάτι
φρεσκοτριμένο πιπέρι


Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να αρχίσει να ασπρίζει και να ροδίζει.Έπειτα ρίχνουμε και τα μανιτάρια ελαφρώς να μαραθούν. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  2. Σβήνουμε με το κρασί  και περιμένουμε σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί το περίσσιο αλκοόλ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με μισοσκεπασμένο το τηγάνι αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για να μελώσουν σε χαμηλή θερμοκρασία.
  3. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό να βράσει και ρίχνουμε το ρύζι (θα το κάνουμε σουρωτό και όχι μετρητό).και τα καρότα. Αφήνουμε να βράσουν ελέγχοντας κατά τη διάρκεια βρασμού να μην λασπώσουν. Κρατάμε σε ένα μέρος 2 κούπες από το βραστό νερό και ρίχνουμε τον κύβο να διαλυθεί. Μόλις σχεδόν βράσουν τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε μέσα την κατσαρόλα μαζί με το ζωμό. Αφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά.
  4. Αδειάζουμε τα υλικά που ετοιμάσαμε προηγουμένως μέσα στο ρύζι και τα ανακατεύουμε να σκορπίσουν.
  5. Σερβίρουμε το ριζότο σκέτο ή με τριμμένο ρεγκάτο!!!

Kαλή σας όρεξη!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις