Γίνετε μέλος του blog μας

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Τούρτα φρούτων με κακάο ! ! !







Υλικά:
  • * 3 παντεσπάνι σοκολάτας
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
  • 5 γεμάτες κουτ.σ. κακάο άγλυκο
  • 1 συσκευασία κομπόστα ανάμεικτων φρούτων

Για το σιρόπι:

  • 5 κουτ.σ. σιρόπι κομπόστας
  • 3 κουτ.σ. ουίσκι

Για τη γαρνιτούρα:

  • πουράκια σοκολάτας
  • 1 πορτοκάλι ανοιγμένο σε φέτες
  • φλούδες πορτοκαλιού
  • τρούφα σοκολάτας γάλακτος
  • *Η συνταγή για σπιτικό παντεσπάνι σοκολάτας βρίσκεται σε αυτή την ανάρτηση:http://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2012/01/blog-post_21.html

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε το σιρόπι κομπόστας μαζί με το ουίσκι και εμποτίζουμε τα παντεσπάνι.
  2. Χτυπάμε με το μίξερ την σαντιγί για 4-5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Έπειτα προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο μέχρι να γίνει σοκολατένια η κρέμα.
  3. Απλώνουμε το 1/2της κρέμας στο πρώτο παντεσπάνι, σκορπάμε 2 χούφτες φρούτων κομπόστας, σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και απλώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και στο πλάι.
  4. Καλύπτουμε περιμετρικά και λοξά τα πουράκια σοκολάτας που πρώτα έχουμε σπάσει στη  μέση.
  5. Πασπαλίζουμε με τρούφα την επιφάνεια της τούρτας και στολίζουμε με κομπόστα φρούτων και το φρέσκο πορτοκάλι.
  6. Στο κέντρο διακοσμούμε με τις φλούδες πορτοκαλιού.
  7. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες πριν την σερβίρουμε! ! !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας