Λεμονόπιτα ! ! !

Μοιάζει πολύ με την αγαπημένη μας πορτοκαλόπιτα.....






Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 2 κοφτά κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:

  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα λεμονάδα (ακόμα και τυποποιημένη)
  • 1 κούπα νερό
  • φλούδα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το λάδι και το γιαούρτι να γίνουν σαν κρέμα.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα και το μπέικιν.
  3. Μαδάμε σε κομματάκια τα φύλλα κρούστας και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας.
  4. Τα αδειάζουμε όλα μαζί σε ελαφρώς λαδωμένο με σπορέλαιο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει (περίπου 30' λεπτά).
  5. Αφού θα είναι πια έτοιμη, βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  6. Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά του σιροπιού για 5-6 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει.
  7. Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και περιχύνουμε με το σιρόπι!
  8. Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε!!!








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις