Γίνετε μέλος του blog μας

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Καροτο-μοσχαρίσια μπιφτέκια με πατάτες! ! !


Υλικά:

Για τα μπιφτέκια
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο και στυμμένο
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένες και ελαφρώς στυμμένες
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κουτ.σ. γάλα
  • 1 κουτ.σ.κέτσαπ
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/2 κουτ.γλ. δυόσμος ξερός
  • αλάτι-πιπέρι
  • ρίγανη
Για τις πατάτες
  • 4 μεγάλες πατάτες κομμενες κυδωνάτες
  • χυμός 1 λεμονιού
  • 1 κουτ.γλ. δενδρολίβανο
  • 4 κουτ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά του κιμά  (εάν μας φαίνεται πολύ νερουλό το μείγμα προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά ή 1 ψίχα στεγνή), πλάθουμε μπιφτεκάκια και τα αδειάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη επιπλέον!
  2. Σε άλλο σκεύος ανακακατεύουμε τις πατάτες μαζί με τα υλικά τους και πρσθέτουμε και νερό μέχρι τα μισά. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  3. Ψήνουμε τα μπιφτέκια στον  αέρα στους 180' βαθμούς για 25' λεπτά και τις πατάτες επίσης στους 180' βαθμούς (τα πρώτα 30' λεπτά με αλουμινόχαρτο και άλλα 15' λεπτά περίπου χωρίς, για να ροδίσουν)!!!
Σερβίρουμε ζεστά!!!

Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας