Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Ιμάμ Μπαϊλντί ! ! !






Υλικά:

  • 8 μεγάλες μελιτζάνες τσακώνικες
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα περασμένη στο μούλτι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • φέτα σε τρίμματα
  • 2 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • λίγο νερό



Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε στα δύο κατά μήκος τις μελιτζάνες, αλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι ομοίως κι αυτές στην επιφάνειά τους και τις ψήνουμε στο γκριλ μόνες τους για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
  2. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν, προσθέτουμε την ντομάτα, τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα, προσθέτουμε 1 κρασοπότηρο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  3. Μόλις οι μελιτζάνες αρχίζουν και ροδίζουν στην επιφάνεια τους τις βγάζουμε απ το φούρνο, τους αδειάζουμε την ψίχα από το κέντρο τους (δεν την πετάμε) να γίνουν σαν βαρκούλες και γεμίζουμε με μία ποσότητα από το μείγμα ντομάτας αν απομείνει γέμιση την αδειάζουμε μέσα στο ταψί ενδιάμεσα στις μελιτζάνες.
  4. Πασπαλίζουμε από πάνω τους από λίγη τριμμένη φέτα, λίγη ρίγανη και μια "περασιά" ελαιόλαδο. 
  5. Συμπληρώνουμε με ελάχιστο νερό μέσα στο ταψί και ψήνουμε στον αέρα στους 180' βαθμούς μέχρι να ροδίσουν!!!!

Απίθανο λαδερό φαγάκι!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας