Γίνετε μέλος του blog μας

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Πίτσα με τέλειο ζυμάρι ! ! !

Μετά από πολλές δοκιμές για να πετύχω το τέλειο ζυμάρι για πίτσα, επιτέλους βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω τη "μαγική" συνταγή, που δεν απαιτεί ούτε κόπο ούτε και πολύ χρόνο. Σας προτρέπω να την ακολουθήσετε καθότι το αποτέλεσμα σας το εγγυώμαι, σας το υπογράφω και σας πατάω και τη σφραγίδα μου! Οπότε με συνοπτικές διαδικασίες σας  παραθέτω τη συνταγή:






Υλικά για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά στιγμής
  • 4 κουτ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό

Υλικά για τη γέμιση (χωρίς αλλαντικά προτίμησα αυτή τη φορά)

  • 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη με μαχαίρι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο -//-
  • κέτσαπ με μυρωδικά
  • φέτα σε τρίμματα
  • γραβιέρα πικάντικη
  • τυρί γκούντα
  • λίγο βούτυρο
  • φρεσκοτριμμένο μείγμα μπαχαρικών (δενδρολίβανο, θυμάρι κλπ.)
  • αλάτι
  • ρίγανη



Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το ζυμάρι

  1. Ανακατεύουμε το χλιαρό νερό μαζί με τη μαγιά, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλάτι.Έπειτα προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ταρράζουμε με πιρούνι. Μόλις αρχίζει και στέκεται, αλευρώνουμε μια επιφάνεια και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μια μαλακή και απαλή ζύμη. Την τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος σκεπασμένη με μια νωπή πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος για 30' λεπτά και ΟΧΙ σε ζεστό φούρνο γιατί κάνει κρούστα (εγώ την έβαλα δίπλα σε μια σομπίτσα).Έπειτα λαδώνουμε ελαφρά μια λαμαρίνα ή ταψί και ανοίγουμε το ζυμάρι μας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο.
  1. Αλείφουμε πάνω στη ζύμη μας την κέτσαπ.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την ντομάτα με το κρεμμύδι με τα χέρια. Απλώνουμε πάνω στη ζύμη.
  3. Σκορπάμε τα τυριά, το βούτυρο, αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το μείγμα.
  4. Ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα στους 180' βαθμούς για περίπου 20' λεπτά (ανάλογα το φούρνο)!!!


1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιό σας